Terhesség van ok aggodalomra?

Jó napot kívánok! 11hetes terhes vagyok és csak két hét múlva kell visszamennem az orvosomhoz. De megkaptam a vérvétel eredményét és TSH 0.008lett mégis egy csillagos. T3 és T4 teljesen normális tartományban van. Tudom, hogy első trimeszterben "normális" ha alacsonyabb, de ez az érték nagyon rossz? Van ok aggodalomra? A másik az ellenanyag szűrés eredménye. A pozitív az én vércsoportom az ellenanyag szűrés és a direkt coombs-ra is negatív van irva... Ez baj? Nagy baj? Előző két gyermekemnél nem volt ez. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhességi laboreredmény témában

Kedves Hölgyem!

A TSH alsó értéke terhesség alatt nincs meghatározva, ha magas lenne, az lenne a baj, ne aggódjon.

A vércsoport és ellenanyag szűrés eredménye úgy a normális, ha az ellenanyag szűrése negatív. (direkt és indirekt Coombs) Ez független attól, hogy Önnek milyen a vércsoportja, hiszen annyit jelent, hogy az Ön szervezete nem termelt semmilyen ellenanyagot, ezért negatív az ellenanyag szűrése.

Rendben van a laborja.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. április 29., 17:21; Megválaszolva: 2021. május 12., 14:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Ellenanyagszűrés
Tiszetelt Doktornő! Első trimeszteri ellenanyaszűrésem eredménye pozitív lett. Alábbi antigéneket mutatták ki: C-, E-, c+, e+, K- Vércsoportom...
Kombinált teszten magas nyaki redő...
A 34 éves feleségemen az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban a terhesség 13. hetében kombinált tesztet végeztek, ahol magas nyaki redő és...
Klebsiella baktérium kismamánál
Jó napot Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne: 5 hetes terhesen volt egy tenyésztésem amibe Streptococcust talaltak,arra kaptam szemicilin...
Terhesség alatt fogröntgen
Tisztelt Doktor Úr! 32 éves, magamat egészségesnek tudó nő vagyok. Van már egy 2,5 éves egészséges kisfiam. Jelenleg újra babát tervezünk a...