Terhesség, trombocita

Udvözlöm! 28. Hetes terhes vagyok, a 2.trimeszter végi laboromban 142e volt a trombocita számom, a haematokrit és hemoglobin rendben volt. A nögyogyász maltofer nevu gyogyszert irt fel, napi 2x1 et. A 2.5héttel késöbbi laborban a trombocitám már csak 123e volt. Ez az érték aggodalomra ad okot? Lehet a babának baja? Milyen lehetöségek vannak az érték javitására? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség, thrombocyta témában

Kedves Hölgyem!

Önmagában egy thrombocyta számból nem tudunk semmire sem következtetni. Az eredmény meg nem vészes egyáltalán, de valóban érdemes ellenőrizni, hogy lássák ez egy folymatos tendencia-e. Jó lenne teljes nagylabort csinálni, amiben a májfunkció, vesefunkció, és vizelet laborvizsgálat is benne van. A vaspótlás a thrombocyta számra nem hat, de az egyébként lehet szükséges. Az értéket nem tudjuk befolyásolni, de terhességben gyakran látunk kicsit alacsonyabb, de nem veszélyes értéket, azért ne aggódjon.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. április 13., 16:02; Megválaszolva: 2021. április 24., 21:05
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség+post covid
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...