Terhesség+post covid

Tiszteletem! 29.terhességi hétben járok, érdekelt,hogy esetleg átestem-e már a Covidon,így csináltam egy szerológiai tesztet a Synlabnál (konkrétan IgG-t) ,ami pozitív lett.Azt próbálnám besaccolni, hogy mikor eshettem át rajta,és tudom,hogy minden eset és szervezet más és más,így nyilvan az antitestek száma is,de azért mégis jó lenne valami hiteles támpont.Egyébként 1457 AU/ml lett az IgG értékem.Ill.természetesen kérdés, hogy ez bármennyire is érintheti a babát, vagy a terhességet? (Egyébként az elmúlt 2 évben náthás se voltam) . Köszönettel, jó egészséget kívánva: D.E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség, covid témában

Kedves Hölgyem!

Mivel semmilyen panasza nem volt, nincs is semmilyen támpontunk. Nem tudom Önnek megmondani, hogy mikor lehetett a fertőzés, és sajnos arról sincs megfelelő adat, hogy a terhességre vagy a magzatra lenne valamilyen hatás. Inkább arról beszéljünk, amit tudunk. Önnek volt egy vírusfertőzése, amin nagyobb panaszok nélkül esett át. A jelen pandémia ismert veszélye terhesség alatt, hogy nagyon súlyos fertőzés alakulhat ki a kismamák esetében, amivel kórházba kerülhet, és nem biztos, hogy kezelhető. Ön átesett a betegségen, és nem lett baja, és most jó eséllyel védett egy újabb fertőzés ellen. Az Ön ellenanyagai a magzatot is védik. Ha újra fertőződne később, a betegség valószínűleg nem lesz olyan súlyos lefolyású, és közben (akár már a szoptatással is) védi majd a gyermekét.

Ne gondolkozzon máson, csak arra figyeljen, hogy most nincs veszélyben, és örüljön, hogy nem volt semmi komolyabb tünete, panasza. Élvezze a terhességet, és vigyázzon magukra.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. március 22., 23:42; Megválaszolva: 2021. március 25., 08:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...