Magzati szívultrahang

Tisztelt Hölgyem/Uram! Magzati szívultrahangon a következő véleményt kaptam a terhességem 20. hetében:   Súlyos szívfejlődési rendellenesség nem igazolható, persistalo jobb oldali vena umbilicalis, jobb kamra enyhe hyperthropia.  Kaphatnék segítséget, hogy mindez mit jelent pontosan?   Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

A magzati keringés vagy foetoplacentaris keringés keringés lényegesen különbözik a születés utáni keringéstől. Ez szükségszerűen következik abból, hogy a magzat tüdeje még nem funkcionál, így a kis vérkör sem működik, a magzat egész gázcseréjét, tápanyagellátását és anyagcsere végtermékeinek kiürítését az anyai szervezet biztosítja a méhlepényen (placenta) keresztül.

A köldökzsinór két artériája (arteria umbilicalis) a magzati belső csípőverőerekből (arteria iliaca interna) ered. A köldökzsinóron keresztül a méhlepény magzati bolyhaiban egészen hajszálerekig elágazódik. A benne lévő vér itt - a bolyhok határrétegein keresztül - salakanyagait leadja, ugyanakkor az anyai vérből oxigént és tápanyagokat vesz fel. Az oxigén hatékony felvételében szerepet játszik az, hogy a magzati hemoglobin oxigén kötő képessége (affinitása) nagyobb, mint a felnőttkori vérfestéké. Az így felfrissült vér a köldökvénán (vena umbilicalis) áramlik vissza a magzatba.

Persistalo: azt jelenti megmaradó.Hypertrophia :megnagyobbodást jelent.

Az egész problémát magzati szív ultrahangban járatos szakemberrel tanácsos megbeszélni.

Kérdés: 2021. március 19., 13:32; Megválaszolva: 2021. március 20., 19:41
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Pfizer oltás nem várt terhesség
Barnás pecsételés
Terhesség van ok aggodalomra?
Magas fehérvérsejt