Kell-e aggódni a baba egészségéért ha 25 hetes kismama vizelezében magas az fvt, vvs, és balterium?

Tisztelt Doktor Úr! Szoboszlai Ilona vagyok,27 hetes kismama. 2 hete voltam laborvizsgálaton s a vizeleteredményem a normál tartomanytôl több helyen eltér: viz.fvs 40,ami akkor idealis,ha kevesebb mint 5, víz.vvt11 ami akkor meggelelő,ha kevesebb mint3,bacterium pedig 618 ami akkor jó ha kevesebb mint 500. További labor eredmèmyek: LDH 484, aminek a megemgedett felső értéke 460 Húgysav128 normal tartomany 155-357 CRP 7,5 ami akkor jó ha kevesebb mint 5. A kérdésem az,hogy ezek az eredmények igényelnek e valamilyen kezelést,befolyásolják - e negatívan a baba fejlődését? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

A leírtak húgyúti gyulladásra utalnak.

Terhesség esetén gyakrabban fordulnak elő hólyaggyulladások, melyek sokszor bizony panaszmentesek is lehetnek. Ennek az orvosi neve a tünetmentes bakteruria, ami szó szerint azt jelenti, hogy mindenféle tünet nélkül a vizeletben baktréiumok vannak jelen. Első lépésként fontos elkülöníteni, hogy a baktériumok valóban a húgyutakban vannak­-e, vagy csak hüvelyváladék keveredett a vizeletbe a mintaadás során. Emiatt is nagyon fontos a vizeletminta leadásának a módja: alapos mosakodás után középsugár vizeletből.

A húgyutakban jelen levő baktériumok minden esetben kezelést igényelnek, mert bizony a tünetmentes terheseknél is koraszülés, idő előtti burokrepedés, és a méhbe felszálló fertőzés lehet a következménye. Emellett fontos a nyomon követés, látni kell, hogy a baktériumok valóban eltűntek, vagy szükség esetén mikrobiológiai tenyésztéses vizsgálattal lehet specifikus baktériumot keresni, és annak ismeretében megfelelően kezelni azokat. Keressen fel terhesgondozást,gyógyszeres kezelés jön szóba.

Kérdés: 2021. január 17., 20:27; Megválaszolva: 2021. január 18., 15:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Antibiotikum mellett terhesség
Tisztelt Doktornő! Január 20-26-ig vírusos hasmenésem volt, antibiotikumot szedtem rá.A fogamzásgátlót folyamatosan szedem. Február 6-án volt nemi...
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei