• Magzati extrasystole 26. terhességi héten

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 26 hetes várandós vagyok, 2 nappal ezelőtt a védőnői tanácsadáson a védőnő a baba szívét hallgatva rendellenességet hallott. Még aznap felkerestem a nőgyógyászom, aki szintén hallotta az eltérést. Azt mondta rendben van a ritmus, de van néhány extrasystole. Egyébként a baba egészséges, nincs vizenyő, sem hasűri folyadék, mozgása aktív, a magzatvíz normális, az áramlás jó és a méhlepény is rendben van. Magzati szív UH-ra küldött, de sajnos legkorábban augusztus 18.-ára sikerült időpontot kapni. Ez még majdnem 3 hét. Ez idő alatt nem lehet probléma? Az eddigi vizsgálatokon minden rendben volt a szívével. A genetikai UH-n sem látott rendellenességet az orvos. Mi okozhat ilyen eltérést, ha eddig rendben volt a szíve? A 12. héten csináltattunk Nifty tesztet, ez teljesen rendben volt. Nagyon aggódom, tudom hogy ez a babának sem tesz jót, de nehezen tudok megnyugodni. Van esetleg valami egyéb vizsgálat, amit el lehetne végezni addig, amíg nem jutunk el a magzati szív UH-ra? Nem tudom, hogy ez számít-e, de a baba ovuláció indukcióval fogant (Clostilbegyt+Ovitrelle). Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A magzati szív ultrahang elvégzése a megoldás a konkrét probléma feltárására. A kromoszóma vizsgálat normális leletet adott,így kromoszóma eltérésre nem kell számítani. Egyéb vizsgálat nem tud szív esetleges eltéréséről diagnózist adni. A magzati szív ultrahang vizsgálat a megfelelő mód a probléma tisztázására.


        Kérdés: 2020. augusztus 01., 12:05; Megválaszolva: 2020. augusztus 02., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!