• Terhesség elején fogászati érzéstelenítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Körülbelül 4 hetes terhesen kaptam fogászati érzéstelenítést a fogtömésem miatt, viszont akkor még nem tudtam, hogy várandós vagyok. Ez okozhat problémát a későbbiekben? Köszönöm előre is a választ!

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        Fogászati érzéstelenítés terhesség alatt adható, de ebben az állapotban csak a szükséges fogászati beavatkozásokat végezzük el. A fogászati érzéstelenítők nem, vagy csak kis mértékben jutnak át placentán így ez nem okozhat semmilyen problémát a magzat számára. A szükséges beavatkozások így nyugodt szívvel elvégezhetőek a várandóság folyamán, de ha egy fogászati kezelés nem sűrgős, akkor mindenképpen a baba születése után javasolt az ellátása.


        Kérdés: 2020. július 08., 16:46; Megválaszolva: 2020. július 10., 17:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.