• Magzati súl

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Utolsó menstruációm első napja alapján 30 hét + 5 napos a terhességem. Szinte valamennyi létező vizsgálatot elvégeztettük eddig, kombinált teszt, PrenaTest, a "fontosabb" UH-okat (12.heti, 19.heti, 30.heti) a Czeizel Intézetben, közben természetesen 4, az utóbbi időben 3 hetente szakorvosi kontroll, védőnő... Egészséges életmódot folytattam korábban is, várandósságom alatt pedig kiváltképp ügyeltem mindenre. Ezidáig mindent rendben találtak, múlt héten, 29 hét+ 4 naposan a Czeizel Intézetben mert adatok: BPD: 79,9mm, FL: 54,2 mm, AC: 242,3 mm, becsült súly: 1480g. A doktor úr azt mondta, mindent rendben talál. A tegnapi napon azonban szakorvosi kontroll során az alábbi adatok születtek: BPD: 82mm, FL: 56 mm, AC: 242 mm, becsült súly: 1400 g. Valamilyen szinten egymásnak ellentmondó adatok, a tegnapi vizsgálatok során fogadott nőgyógyászom figyelmeztetett, kissé elmarad a haskörfogat és a magzat súlya a normálistól. A magzatvizet mennyisége továbbra is normális, kzs. áramlása jó. jelenleg sok fekvest javasolt felpuhult mehszaj miatt, valamint MgB6, Velfem, vas szedését. Én babám miatt aggódom, mit gondol a két kissé eltérő eredmény hallatán? Amennyiben valóban elmarad a súlya a normalistól, mi állhat a háttérben? Köszönöm válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A két biometriai mérésben gyakorlatilag nincs kóros eltérés. Egy hét különbséggel a magzat növekedése látható.A súlybecslés különbsége a mérés egyediségének tudható be,a magzat súlya a terhességi kornak megfelelő. Aggodalomra jelenleg okot nem látok. 4 hét múlva az ultrahang vizsgálat ismétlése célszerű,azzal a magzat növekedése,fejlődése megítélhető.


        Kérdés: 2020. június 26., 10:34; Megválaszolva: 2020. június 28., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: