• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 6 hetes terhes vagyok és az lenne a kérdésem hogy árthat a babanak a lézeres szortelenites? Annamária

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A végleges szőrtelenítő kezelés a lézerfény bőrbe juttatásával történik, mely alapvetően egyáltalán nem ártalmas a szervezetre, hiszen a gép célzottan a szőrtüszőbe juttatja a lézer energiát, ezzel megkímélve a mellette lévő szöveteket. Ennek ellenére sem a villanó fényes,sem a végleges lézeres szőrtelenítő kezelést nem ajánlják terhesség és szoptatás ideje alatt. Alapvetően nem bizonyított a tény, hogy a kezelés rossz hatással lenne a magzatra,de a biztonság kedvéért nem vállalják. A kezelés során a lézerfény miatt erős villanás látható, valamint a kezelendő területen helyi vérbőség alakul ki, aminek következtében a bőr kipirosodik, ezeket a változásokat pedig a baba érzékelheti, főleg, ha a kezelendő terület közel van a hasi, vagy az intim részhez. Tehát terhesség esetén ugyanúgy nem , mint az intim terület szőrtelenítését a menstruáció ideje alatt, hiszen a fokozott vérbőség mellett ekkor a bőr érzékenysége és a szervezetünk toleranciatűrő képessége is kevesebb az átlagosnál, így a kezelést kellemetlenebbnek élik meg, mint máskor.


        Kérdés: 2020. június 05., 18:22; Megválaszolva: 2020. június 06., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: