• Mi lehet az igazi válasz a rejtéjre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm.Egy elfogadható valaszt szeretnék végre valakitől baratnömmel kapcsolatban,remélem van megnyugtato megoldás-gyogymód.. babát szeretnénk/szerettünk volna. 1 hete tortent meg a terhesseg megszakitas magzat elhalás miatt. Vészes hányassal kezdödött korház,inf.magneb6. 3 napig bent nagynehezen elmulott ithoni magne b6 tol talan. 12 hetes uh on derult ki hogy vastag a nyaki redő 3mm 11+2 naposan,4 nap mulva uj uh emiatt. Ahol kiderult nem él. A 4 napban halt meg/el, pedig közel volt a lépcső fok. Azt mondta az uh os szonográfus hogy szerinte 100% beteg volt kulomben ilyen időssen nem halhatna el.pedig a terhessége teljesen rendben volt. Semmi panasz vagy furcsa dolog semmi. Na de 1 évvel ezelött ugyan ez zajlott le. Anyi kulombseggel hogy mikor 12 uh amirol lecsusztunk kicsit kiderül lehet 5 hete nem élt az az 9 hetesnek felelteg a 14 helyett. Rémuletben vagyunk ez volt a masodik eselyunk amiben még biztunk, nem.tugyuk mi tévők legyunk rettegunk hogy nem lehet nekunk mar ha lehet is azzal is ez lesz. Jolenne ha tudnánk ugy bevallalni hogy örömmel biztonsagban tudni a terhesseget a jovoben. Köszönöm egy szakértö mielobbi válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A magzati tarkó redő vastagsága 3 mm,vagy azt meghaladja ,az a magzati kromoszóma rendellenesség 10%-os kockázatát jelenti.Ekkor a magzat kromoszóma vizsgálata javasolt.5%-ban kromoszóma rendellenesség igazolódik. A terhességek első 12 hetében bekövetkezett vetélések 50-60%-ában genetikai ok a felelős tényező a sikertelen terhességért. Két vetélés után a szülők genetikai vizsgálata jön szóba.Ezért Genetikai Tanácsadó felkeresése tanácsos,ahol kellő felvilágosítás után,szülőim vérből kromoszóma vizsgálat végzésére van lehetőség.Továbbiak ennek birtokában.


        Kérdés: 2020. április 06., 16:02; Megválaszolva: 2020. április 09., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: