• influenza oltás terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Jelenleg 27 hetes terhes vagyok és a nőgyógyászom javasolta az influenza elleni oltást, amit ma be is adattam. Az eddigi évek során mindig kértem az oltást, mivel tanárként dolgozok és az iskolában sok az influenzás megbetegedés. Azonban van olyan ismerősöm aki azt mondta, hogy hiba volt. Érdeklődni szeretnék, hogy tényleg veszélyt jelent az oltás a magzatra nézve? Van okom aggódni? Köszönöm szépen a válaszát! Klaudia

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        Számos tanulmány vizsgálta a terhesség alatti influenza védőoltás alkalmazását. Tekintettel a közleményekre, az oltás biztonságosságát bizonyító kutatásra, nem elfelejtve a terhesség alatti influenza igen súlyos szövődményeit, összességében terhesség alatt továbbra is javasolható az influenza elleni védőoltás beadása. 24 hét feletti terhességi korban már nem okoz kockázatot a vetélésre,a magzatra sem.


        Kérdés: 2019. november 18., 19:04; Megválaszolva: 2019. november 18., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.