• Terhesség alatt herpesz vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jelenleg 15 hetes várandós vagyok első babánkkal. Sajnos az ajak herpesz gyakran kiújul nálam, évente 1-2 alkalommal, így most sem kímél. Viszont most jobban félek tőle, hogy valamilyen figyelmetlenség miatt a számról az intim területemre átvihetem a vírust. Ha így lenne, az mennyire veszélyezteti a magzatot? Herpes genitalisom még sosem volt, csak a számon szokott kijönni ez a kellemetlen tünet. Válaszát köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a ajakherpesz és tehesség témában

        Kedves Kérdező! A herpesz vírus ha genitálisan éppen a szülés idejére aktivizálódik, elkenődve a magzaton szülés közben a még immunvédekezés nélküli újszülöttön komoly fertőzést okozhat, azért még az érintkezést kikerülő császármetszéses megoldás is szóba jön. De az ajak herpesz nem jelent problémát a szülés kapcsán, így ne szorongjon e miatt. A ma már általánosan használt vírusellenes kenőcsök bármelyikének napi többszöri odakenése rövidíti a lezajlást és biztosítja a nyugalmát, ha éppen a szülés idején jönne aktivizálósás.


        Kérdés: 2019. november 08., 16:04; Megválaszolva: 2019. november 17., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.