• Magas FSH szint terhesség előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Fekete István! Jelenleg 23 hetes várandós vagyok. A terhesség előtt magas volt az FSH hormon szintem (ciklus 3. napján 19,98 U/l), a többi érték a hormonpanelen a normális tartományba esett. A nőgyógyászom felhívta rá a figyelmem, hogy ez okozhat a születendő kislánynál a későbbiekben pajzsmirigy problémát. Jelenleg az FSH értékem 0,04 U/l, a progreszteronszintem a második trimeszternek megfelelő, 104,2 nmol/1. Van okom aggodalomra? Milyen orvost érdemes felkeresni, ha bármilyen kezelés javasolt? Válaszát előre is köszönöm, Sz Csilla

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A follikulus stimuláló (FSH) avagy tüszőserkentő hormon, szintje a follikuláris fázisban (azaz a ciklus első felében) fokozatosan növekszik. A petefészek növekedését és működését szabályozza. Önmagában nem vezet ovulációra, és nem okoz érdemleges ösztrogén kiválasztást sem, hatásához az LH együttműködése szükséges. Terhességben nincs oka aggodalomra.


        Kérdés: 2019. november 07., 19:12; Megválaszolva: 2019. november 07., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: