• Medrol Terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! 6hetes kismama vagyok sose volt vetélésem de mivel nincs spontan ovulaciom inszeminacioval sikeredett csak a baba. Az orvosom azt mondta a terhesség végéig szedjem a 16mg medrolt es kaliumit és saspirin protectet mert 1300as extrém m magas anti tpo m káros a magzatra es ez elnyomja majd. autoimmun pajzsmirigy beteg vagyok es magas a prolaktinom más bajról nem tudunk. Valóban indokolt ilyen hosszútávon szedni? Mindenhol csak azt olvasom 12 hétig szedik mindenféle problémára. Köszönettel!

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A szteroid szedése terhesség alatt tartósan nem javasolt.A szteroid készítmény a nemi hormonok termelődését befolyolhatja. Ez különösen leány magzatok esetén jelentkezhet . Azonban ismert betegsége miatt a haszon/ kockázat mérlegelésével alkalmazása szükséges lehet. Ezt beszélne meg pajzsmirigyet gyógyító , endokrinológus szakorvossal.


        Kérdés: 2019. március 21., 20:48; Megválaszolva: 2019. április 03., 02:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: