• Nyombélfekély terhesség alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2 éve szenvedek a savtól, de körülbelül 2 hónapja kaptam gyomorgyulladásra antibiotikumot és savlekötőt. Nyombélfekély gyanúm lépett fel a gyomorröntgenen, valamint reflux. Terhességem kiderült másfél hete, azóta nem szedem a savlekötőt, csak a Rennie-t. Most mentem volna tükrözésre, hogy a fekély kimutatható legyen. A babának lehet bármi baja a fekély miatt? Köszönettel!

        Dr. Kiss György válasza a nyombél fekély témában

        Tisztelt Hölgyem! A váransósság ideje alatt minden gyógyszeres kezelést nagyon gondosan kell alkalmazni és ez a feladat a kezelőorvosára hárul.Feltétlenül meg kell beszélni a korai várandóság ideje alatt alkalmazott gygyszeres kezelést és főleg a müszeres beavatkozások indikációja mérlegelendő. Javaslatom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálat és ennek függvényében a fekély kezelésének további teendői. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: a babának nagy valószinüséggel semmi baja nem lehet a feltételezett fekélytől.


        Kérdés: 2019. február 12., 14:19; Megválaszolva: 2019. február 18., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: