Pánikroham és vérnyomáscsökkentő

Tisztelt doktor Úr/Nő! 31 hetes kismama vagyok, kb. 6 éve pánikbeteg. Folyamatosan járok kontrollra a pszichiáteremhez, eddig nem volt gond, gond nélkül elhagytam az összes gyógyszerek. A múlt héten volt egy nagyon erős pánikrohamom. Orvoshoz vitt a férjem, 179/109-es vérnyomással. Ott kaptam vérnyomáscsökkentőt a nevére nem emlékszem és egy negyed szem rivotrilt is. Másnap voltam nőgyógyásznál ott 160-as vérnyomást mérték kaptam Dopegyteta2xfél szemét kell szedjek. Azóta rettenetes sírógörcseim vannak, folyamatosan fáj a fejem, állandó halálfélelmem van a szülés miatt! Mivel karácsony van, nemigen tudom kihez fordulhatnék! Orvoshoz a jövő héten megyek! Mit tegyek addig? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Éva

Dr. Kiss György válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm levelét.

A magas vérnyomás miatt feltétlenül folyamatos orvosi ellenőrzést javasolnék.

Nem tudom kéz és lábdagadás /bokatájon / jelentkezett-e Ónnél és mikor vizsgálták a vizeletét?

Amennyiben, korai terhességi toxaemiára van gyanu, akkor még intézeti felvételt sem tartom kizártnak- az ünnepeket ne vegye figyelembe, most csak a baba és Őn a legfontosabbak.

A pánikbetegség tüneteit valószinü a szakemberek rendezni fogják, viszont a szüléssel kapcsolatos aggodalmai higgyje el minden kismamára jellemzőek és ezzel nincs egyedül.

Taanácsom: a magas vérnyomás okának mielőbbi korrekt tisztázása, valamint alapbetegségének egyensulyba tartása.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2018. december 26., 17:02; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:59
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
vernyomasra szedett gyogyszer terhesseg...
T Doktor no, ur! Az lenne a kerdesem hogy en jelenleg Hollandiaban lakom, 1 eve szedem a Carvedilol nevu gyogyszert a magasvernyomasomr a jelenleg terhes...
Terhesség vérnyomás
Zeldoxot szedek skizoaffektiv zavarra, amitől kissé felmegy a vérnyomásom. 140/97, 129/95-re. Gyermeket tervezek. Nem tudom, hogy ilyen értékekre kell-e...
Kismama-magas vérnyomás
Kedves doktorno 10 hetes terhes vagyok, 31 eves es ez lesz az elso kisbabam, ma megmertek a vernyomasom es 140/90 volt, ami szerintem eleg...
Vetélés,missed ab
Apaság kérdése