• Pánikroham és vérnyomáscsökkentő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő! 31 hetes kismama vagyok, kb. 6 éve pánikbeteg. Folyamatosan járok kontrollra a pszichiáteremhez, eddig nem volt gond, gond nélkül elhagytam az összes gyógyszerek. A múlt héten volt egy nagyon erős pánikrohamom. Orvoshoz vitt a férjem, 179/109-es vérnyomással. Ott kaptam vérnyomáscsökkentőt a nevére nem emlékszem és egy negyed szem rivotrilt is. Másnap voltam nőgyógyásznál ott 160-as vérnyomást mérték kaptam Dopegyteta2xfél szemét kell szedjek. Azóta rettenetes sírógörcseim vannak, folyamatosan fáj a fejem, állandó halálfélelmem van a szülés miatt! Mivel karácsony van, nemigen tudom kihez fordulhatnék! Orvoshoz a jövő héten megyek! Mit tegyek addig? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Éva

        Dr. Kiss György válasza a magas vérnyomás, szorongás témában

        Tisztelt Hölgyem! Köszönöm levelét. A magas vérnyomás miatt feltétlenül folyamatos orvosi ellenőrzést javasolnék. Nem tudom kéz és lábdagadás /bokatájon / jelentkezett-e Ónnél és mikor vizsgálták a vizeletét? Amennyiben, korai terhességi toxaemiára van gyanu, akkor még intézeti felvételt sem tartom kizártnak- az ünnepeket ne vegye figyelembe, most csak a baba és Őn a legfontosabbak. A pánikbetegség tüneteit valószinü a szakemberek rendezni fogják, viszont a szüléssel kapcsolatos aggodalmai higgyje el minden kismamára jellemzőek és ezzel nincs egyedül. Taanácsom: a magas vérnyomás okának mielőbbi korrekt tisztázása, valamint alapbetegségének egyensulyba tartása. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 26., 17:02; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: