Szabad menni koncertre terhesen?

Jo napot kívánok! Az volna a kerdesem, hogy 13 hetes terhesen szabad-e elmennem egy koncertre. Termeszetesen nem az elso sorba es nem hangfal melle allnek, de mivel zart terben lesz, biztosan hangos lesz a zene. Arthatok ezzel a babanak? Okozhat hallaskarosodast, veteselt vagy barmi egyeb gondot? Valaszat elore is koszonom!

Dr. Farkas Ágnes válasza zaj hatás témában

Kedves Hölgyem! Ebben a terhességi korban a magzat még nem hall, de folyamatosan fejlődik az idegrendszere. Erre a kérdésre nincs konkrét tanulmány, de azt Ön tudja, milyen koncertre megy, és ebből eldöntheti, vinné-e a magzatát rá. Pl. szerintem ne most menjen el rockkoncertre, de sok olyan könnyűzenei koncert van, ami egyáltalán nem zavaró, és nem is zavaróan hangos. Emiatt, hogy annyiféle lehetőség van mostmár konkrét választ a kérdésére adni nem tudok. Ha mar megvannak a jegyek, előre úgy gondolja nem lesz túl hangos, és kellemes a zene is, menjen el, legfeljebb menet közben kijön, ha túl hangosnak érzi a zenét. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Megválaszolva: 2018. december 01.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Hatásos lehet ebben az esetben az...
Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már...
Fogamzásgátló tabletta pótlása
Tisztelt Doktor Úr! A helyzet a következő. Több, mint 4 éve szedem az Estelle fogamzásgátló gyógyszert. Október 14 szombaton kellett új levelet kezdenem...
Terhesség/dohányzás/szoptatás
Tisztelt Dr. Nő! Sajnos terhességem, és szoptatás alatt dohányoztam. Egy ideje nem tudok szoptatni, minimális a tejem. A baba tápszert kap. Sokszor...