• Klebsiella variicola

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Huvelykenet soran Klebsiella variicola bakteriumot talaltak nalam.5 hetes terhes vagyok. Curam duot kaptam, lelet alapjan erre erzekeny. Mit lehet tudni errol a bakteriumrol? Kulfoldi oldalakon halalos bakteriumnak olvastam, nagyon meg vagyok remulve, magyar nyelvu talalt nincs is az interneten. Elvileg nagyon ritka. Foggalmam sincs, hogy es mikor szedhettem ossze. Szeptemberben felfazas miatt szedtem Almowill duo-t, e coli volt vizeletben, huvelykenetben candida es streptococcus, ezt kikezeltuk. ha regebbi a fertozes, az almowillnak ki kelett volna irtani, nem? Elofordulhat, hogy megsem volt hatasos? A felfazas ota extran odafigyelek a higieniara. Most is van felfazasos tunetem, kateteres vizeletleoltasom steril volt. Kerem adjon tanacsot mit tehetnek meg magamert es a babaert. Mi ez a bakterium? Es honnan jon? Koszonom elore is valaszat! Egy aggodo kismama

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A Klebsiella nemzetség baktériuma széles körben elterjedt a természetben, a talajban és a vízben. Ezek szintén a humán béltraktus normális flórájának részét képezik, ám általában alacsony számban vannak jelen az E. colihoz képest. A Klebsiella variicola egy közelmúltban (2004) leírt faj, amelyet növényekben és klinikai környezetben is elosztottak, és amely a K. pneumoniae-ként korábban figyelembe vett klinikai Klebsiella izolátumok kevesebb mint 10% -át képviselte. A lényeg, hogy ez nagyon ritka megjelenésű.Tenyésztéssel és kezelésére érzékeny antibiotikum kimutatásával kezelhető. Az alkalmazott gyógyszeres kezelés után nincs teendő vele.


        Kérdés: 2018. november 10., 09:04; Megválaszolva: 2018. november 12., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: