• Ikrek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kicsit érdekes a kérdés, de nem találok választ a neten! Nos, lehetséges az, hogy ‘aktus után a megtermékenyített petesejt, osztódik, majd valami folytán újra egyesül? Tehát hogy ikrek voltak, de még is egytestben születtek meg?

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A megtermékenyített petesejt osztódik, nem válik szét több részre.Így fejlődik, embrió lesz belőle. Az ikrek lehetnek egy vagy kétpetéjűek, sőt, ha kétpetéjűek, akkor különböző neműek is. Az egypetéjűség azt jelenti, hogy egy hímivarsejt egy petesejtet termékenyít meg csupán, ebből a sejtből mégis kettő, vagy akár több embrió fejlődik ki. Két vagy több petéjű ikrek akkor jönnek létre, ha egyszerre több érett petesejt van jelen a petefészekben, melyeket egymástól függetlenül egyenként 1-1 spermium termékenyít meg. Rendszerint már az első trimeszter közepe táján végzett ultrahangvizsgálat igazolja a többes fogamzás tényét. Fontos azonban megemlíteni, hogy az embriók egy része ebben a kezdeti időszakban elhal, felszívódik, és a későbbiekben csak a másik magzat fejlődik tovább. Tehát többes terhességből lehet egyes terhesség.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 26., 11:17; Megválaszolva: 2018. szeptember 30., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés