Iker terhesség

Üdvözlöm! 5 hetes kismama vagyok és két gyerkőc után és 4 hónap clostylbegit szedése után az orvos UH-n két 8 mm-es petezsákot látott! Szikhólyag és embrionális elem nem látható! Meg vagyok kissé ilyedve, mert az előző két terhességemnél az 5.héten már látszódott az embrió! Ez normális ikreknél? Az alhasam nagyon feszül! Köszönöm a választ

Dr. Pétervári László válasza petezsák témában

A szikhólyag és az embrió azért nem észlelhető mert még a terhesség kora miatt nem látszik.

A vérzés alapján számított terhességi idő, kora terhességi nagyság több nappal is eltérhet, a fogamzás napja miatt, mely nem biztos, hogy a középidőben történt.

A 6. héttől lehet látni az embriót és a szívcső pulzálását.

Ez normális, nincs ok az aggodalomra emiatt.

Kérdés: 2016. március 09., 13:30 ;Megválaszolva: 2016. március 10., 21:51
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség-petezsák
Kisebb petezsák
Kedves Doktor Úr! 5+4 napos terhesen volt UH vizsgálatom, ahol 7, 5 mm petezsákot láttunk szikhólyaggal. Nem foganhatott később, mert lombikkal...
Petezsák mérete megfelelő?
Kedves Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy augusztus 6.-án volt az utolsó menstruációs első napja, augusztus 24.-25.-én lett...
Lehet-e vetélés jele?
4hét+5napos terhesség gyanuját állapitották meg hüvelyi ultrahangon a petezsákot (10, 6) és a szikhólyagot látják de az embriót nem ez lehet...
11mm es petezsák
T Dr úr.Dr nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy elvileg a pénteken (07.29) leszek 6.hetes terhes. Az Uh vizsgálaton a mai napon 11mm...