Hydrops foetus

Tisztelt Doktór úr! Van egy fiú gyermekem 15 éves egészséges! Mostani páromtól, lett volna egy közös.12 hetesen minden rendben volt, minden fizetős tesztet elvégeztettünk minden rendbe.Treponema pallidium fertőzés kizárható, viszont ezt nem értem Vdrl reakció ++++verifikálandó Aspecifikus reakció ez mit jelent? Utánna eljött a 20 hetes vizsgálat ahol közölték hydropsos, azonnal befektettek egy klinikára.Kapott a kicsi vért, nemjárt sikerrel a kezelés, levettek mindent nem genetikai ok, nemtudják mitől van megszakîtották a terhességemet! Patalológiai leletért vissza mentünk, semmi rendellenesség nem volt. A gestatió 23.hetében hydrops foetalis giagnózissal történt terhesség terminálása.Patológiai vizsgálattal a hydropsos magzatnál fokozott haemopoesis jeleit figyelhettük meg extramedullarisan a mellékvesében is, mely felveti intrauterin infectio alapos valószînűségét, Parrovirús b19 fertőzésre utaló inclusiókat nem észleltünk, azomban differenciáldiagnosztikailag ennek lehetőségét is figyelembe kell venni.Szeretném tudni, hogy 0 rh pozitîv vagyok, hogy van- e köze a összeférhetelenséghez vagy nem. Méhenbelüli fertőzést mondtak 1% esély, hogy újra megtörténhet.Ön szerint kell-e valamilyen vizsgálat nállam és páromnál? Elnézést, hogy hosszúra sikeredett.Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Tekse István válasza hydrops foetus témában

Kedves Kérdező!

Az Ön Rh pozitív vércsoportja nem igényel további teendőt. További kivizsgálás nem gondolom, hogy szükséges lenne.

A kérdéses Treponema kizárás illetve Vdrl reakció ++++ számomra egymásnak ellentmond, ezzel kapcsolatban az elvégző labornál kellene érdeklődni van-e teendő.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 21., 08:23 ;Megválaszolva: 2016. január 27., 16:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom