xanax terhesség alatt

T.Doktorúr! Problémám a következő évek óta pánik beteg vagyok, most pedig kismama lettem első babámmal.9 hétben járok.Sajnos Xanaxot szedek.napi másfél 0, 25mgra tudtam eddig lecsökketeni. Mennyire káros ez a babára. A neorologusom azt mondta ne idegeskedjek van aki az egész terhessége alatt szedi.Én próbálkozok a leszokással.Nagyon félek hogy ártók a babámnak. Milyen kockázatokkal számolhatok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A leírt gyógyszer szedése terhességben nem javasolt.

A gyógyszert nem szabad alkalmazni terhesség alatt, kivéve kezelőorvosa kifejezett utasítására. A szedése a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt az újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődéslassulást tapasztaltak. Ezért ha Ön terhes vagy terhességet tervez, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ha az alprazolam-kezelés a terhesség késői szakaszában szükséges, kerülni kell a magas dózisok alkalmazását és az újszülöttet monitorozni kell.

Az alprazolam kis mennyiségben jelenik meg az anyatejben. A gyógyszer alkalmazása alatt nem javasolt szoptatni.

Kérdés: 2015. november 10., 14:58; Megválaszolva: 2015. november 11., 12:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...