tévedhet az UH?

Kedves Doktor Úr! Már fordultam Önhöz HCG kérdésben. Augusztus 21-én volt az utolsó menstruációm. Az orvosom méhen kívüli terhességre gyanakodott, majd arra, hogy a terhesség elhalt. Vérvételre küldött. Október 9-én HCG 3000 lett. OKtóber 12-én HCG 5362 lett és a kórházi UH szerint "6 mm-es petezsák látható, belül 3 mm-es phoetus sejthető, szívműködés sejthető, de még nem elvárható, 5 hetes terhesség". A méhen kívüli terhességet pedig kizárta. 20-án (tegnap) újabb UH, már a magánrendelőben, ahol az UH-on nem látott az orvos változást. "6 mm-es petezsák, embrio? növekedés nem megfelelő". Újabb vérvételre küldött. 21-én (ma) HCG: 20 035. Telefonban orvosom elmondta, hogy "akkor itt mégis van valami, de nem lehet kizárni a méhen kívüli terhességet, ha rosszul van, akkor kórház". Hétfőn újra vérvétel és UH. Ezek az adatok ennyire rosszak lennének? Nem lehetséges, hogy UH készülékek között is van eltérés érzékenységben? HA a HCG emelkedik, az még nem ok egy kis nyugalomra? Három hete küldenek mindenhová és ijesztgetnek, nincs esély arra, hogy ez egy normális, egészséges terhesség lesz? Én már annyit aggódtam, hogy örülni nem volt időm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A HCG emelkedése a terhességre utal. Mindenképpen szükséges az ismételt HCG meghatározás és ultrahang vizsgálat. Addig nincs nyugalom míg a terhesség méhen belüli vagy kívüli elhelyezkedését nem határozzák meg. Két hónapos vérzés kimaradás esetén már egyértelműen látni lehet ultrahang vizsgálattal a terhességet. Alhasi görcsök, rosszul lét esetén azonnali kórházi vizsgálat szükséges.

Kérdés: 2015. október 21., 17:27; Megválaszolva: 2015. október 22., 21:03
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...