19 hetes terhesség. Minden rendben ezekkel az adatokkal?

Tisztelt Doktor úr! Agenetikai ultrahanggal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. 18 hét 4. napon volt a vizsgálat. Szeretném megkérdezni, hogy ezek normális értékek, vagy jelezhetnek valami rosszat? Az értékek: Nuchal fold 3.2, prenasalis vastagság 2.4, oldalkamra tágasság 6.5, cysterna magna 5.4, súly 289 g. hátsó fali placenta, magzatvíz mennyisége átlagos. NB: 5.3 mm BDP 50.3 mm HC 169.8 mm AC 139.1 mm FL 30 mm Az adatok alapján 19 hét 4 naposnak állapították meg a terhességet, tehát egy héttel idősebb a korábban megadottnál. Számoltam arányszámokat és nem ideálisak, a fej nagyobb a combcsont kisebb, mint a kor indokolná. A baba furcsán hátrahajtotta a fejét és beágyazta a méhlepény mögé, úgyhogy alig lehetett megmérni és ki se akart onnan jönni onnan egész vizsgálat alatt. Ez természetes póz? A vizsgálat előtt kevesebbet is mozgott, mint szokott, kb 10 óra hosszat alig rugdosott, de előtte is és azóta is gyakran, erősen mocorog. Normális, hogy így hátra görbítse a testét és ne mozogjon annyit ilyen hosszú ideig? (A 12. heti kombinált tesztet két orvossal csináltattam, az egyiknél papp a érték 0.38 a free hcg 1.2 volt, a másiknál a papp a 0.42 a free hcg 1.00, egy nap eltéréssel! A nyakiredőt 0.9-nek ill. 1.3-nak mérték. Akkor is az átlagnál picit nagyobb érték volt a fejre és kisebb a combcsontra. Ezután csináltattam egy Nifty tesztet, ami negatív lett, mindhárom triszómia esetén 1: 600 000-hez közeli érték jött ki.) Köszönöm válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Ez az ultrahang lelet megfelelő ebben a terhességi korban. Az elvégzett egyéb magzati diagnosztikai vizsgálatok alacsony kockázatot jeleznek, a NIPT is negatív.

A magzat adott elhelyezkedése jelen terhességi korban a vizsgálat elvégzését nehezíti, ezenkívül nem bír jelentőséggel.

Úgy tűnik, az adatokkal minden rendben van.

Kérdés: 2015. szeptember 20., 06:29; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 19:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid