Terhességi toxoplazma

Kedves Doktor Úr/Nő! 20 hetes kismama vagyok, a múlt héten kaptam meg a toxoplazma szűrésem eredményét: -Toxoplasma gondii IgG antitest 208 U/mL pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8) -Toxoplasma gondii IgM antitest 0, 12 S/CO negatív (nem reaktív, küszöbérték index <= 0, 9) A papíromra rá van írva hogy IgG avidítás vizsgálatot is csinálnak és meg kell ismételni 2-3 héten belül a vérvételt. Külön ki van emelve a leleten hogy magas az IgG! Nem értem hogy ez mit jelent, mert azt olvastam róla, hogyha az IgM negatív akkor nem friss a fertőzés. A magas IgG mégis utalhat friss fertőzésre? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza toxoplasma serológia témában

Tisztelt Kérdező!

Toxoplasmosis esetén az IgG megjelenhet "korán" és sokáig kimutatható marad, ugyanígy az IgM is eltűnhet korán.

Ha a friss fertőzést úgy érti, hogy 20 héten belül, akkor utalhat a magas IgG "friss" fertőzésre, azért az nem olyan rövid idő.

Ha terhesség elejéről is rendelkezésre állna minta, az megkönnyíthetné a dolgokat.

Ha nem áll rendelkezésre korábbi vérminta, akkor végeznek aviditás vizsgálatot, amellyel nagy valószínűséggel meg lehet mondani, hogy a terhesség előtt, vagy alatt fertőződött-e meg.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. július 06., 12:54; Megválaszolva: 2015. július 12., 11:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Mit jelent hogy reaktiv toxoplasma?
Tisztelt Doktor Ur! Toxoplasma vizsgalatot csinaltattam, aminek nem lett jo az eredmenye. IgG: 54.6-reaktiv IgM: reaktiv Aggodom a lelet miatt.15 hetes...
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség