hüvelygyulladás terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! Terhességem elejétől kezdve küzdök sárga folyással, mely napi 1x jelentkezik. Kifolyik, és aznapra annyi. Mennyisége változó, van hogy csak minimális és van, hogy bővebb. Egyéb tünetem (pl. viszketés, bűzös szag) nem volt. Orvosomnak minden találkozáskor ezt jeleztem is. A 9-ik héten cytológiai vizsgálat és tenyésztés történt, melyek eredménye elmondás szerint negatív lett. Azért a vizsgálatkor írt fel Gyno-Pevaryl kúpot, melyből el is használtam 3 db-ot (ekkor még nem volt ismert a tenyésztés eredménye) . Aztán a 10-ik héten visszamentem, hogy még mindig megvan a folyásom. Megvizsgált, de nem találta vészesnek a hüvelyemet és a váladékot, így nem írt fel semmit. A 13-ik heti vizsgálaton csak uh. történt. Ekkor is említettem a sárgás folyást, de mivel egyéb panaszom továbbra sem volt, azt mondta, hogy várjunk. A 15-ik héten alhasi fájdalmam jelentkezett főleg mozgáskor, de másnapra enyhültek a tünetek. Felkerestem orvosomat, aki húgyúti fertőzésre gyanakodott, mert a hólyag vetületében jeleztem a fájdalmat. A vizsgálatkor megállapította, hogy nagyon csúnya a hüvelyem, és hogy nehogy felmaródjon a méhszáj, felírt Klion D100-as kúpot, amiből azt mondta, hogy 4-5-öt használjak el. Közben megcsináltattam a vizelet ált. + üledék vizsgálatot, ami negatív lett. Nem tudom van-e összefüggés, de az első kúp használata után megszűnt a mozgáskor jelentkező minimális fájdalmam is. A kérdésem az lenne, hogy az alhasi fájdalmat okozhatta-e a gyulladás vagy csak a méh növekedését éreztem? Előfordulhat, hogy mivel 5 hétig nem voltam kezelve, felszállt a gyulladás? Ha igen, lehet valami káros következménye a babára nézve? (A méhszájról nem mondott semmit, hogy esetleg nyitva van-e.) A kúpot milyen mélyen kell felhelyezni? A terhesség miatt csak a hüvelybemenettől kb. 3 cm-re merem feltolni, de nem tudom ez így hatásos-e? A 2-ik kúp használata után szinte egéz nap viszketést (elviselhető) éreztem a hüvelybemenetnél. Ez a kúp velejárója? Köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza folyás, alhasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A terhesség alatt nagyon gyakori a hüvelygyulladás. Nem szabad mélyen felhelyezni, a 3cm az megfelelő.

A viszketést lehet, hogy s kúp okozta, de ezt nem lehet biztosan tudni.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. december 14., 21:17; Megválaszolva: 2014. december 15., 14:05
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Folyasra kliond, borsav kup terhesen
Tisztelt Doktorno/ur! 25. Hetes kismama vagyok. Kb. 12. Hettol bovebb folyasom van, ami idonkent atlatszo-feher vizszeru folyas, ez foltot hagy a...
Császármetszés utan
Szerdán volt 7 hete h szultem császármetszéssel. Hétfőn voltam 6 hetes kontrollon mindent rendben talált az orvos. Viszont barnás sárgás folyasom...
Terhesség, folyás
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! 9 hetes kismama vagyok és hétfőn szex közben barnás folyásom jelentkezett. Másnap felhívtam az orvosom, aki...
sűrű, nyálkás folyás
Tisztelt doktornő/doktorúr! Sűrű, nyálkás (orrváladékra emlékeztető) , fehér váladékom van, szagtalan. A terhességem 35-ik hetében járok....
Ovulációkor jellemző folyás...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A terhességem 19-20. hetében járok és a minap áttetsző, nyúlós folyást tapasztaltam, olyat mint az ovulációkor szokott...