vetélés után

Kedves Dr Úr! November 12-én csináltam egy terhességi tesztet ami nagyon halványan de pozitív lett, aztán folyamatosan erősödött. Nagyon örültünk neki, mert már lassan négy éve próbálkozunk babával (inzulinrezisztenciám van) . Azon a héten csütörtökön elmentem orvoshoz, mert barnás folyásom volt, megultrahangozott és mondta hogy lát 2mm-es felritkulást. Kaptam utrogestan kúpot és visszahívott egy hét múlva. Következő hét kedden voltam vérvételen ahol a hcg értékem 334 volt, csütörtökön visszamentem az orvoshoz, de az ultrahangon már semmit nem látott. Mondta valószínű felszívódott, majd hétvégén teszteljek, ha pozitív menjek hétfőn a kórházba. Így is lett, hétfőn újabb vérvétel és ultrahang (ezen sem láttak se méhen kívül se belül semmit) , a hcg értékem 1200-ra nőtt. Ezt megismételték pénteken a hcg értékem 2400 volt, uh-n semmi változás. Az utrogestant már akkor abbahagyatták velem mikor a második uh-n nem láttak semmit. Vasárnap elkezdett fájni a hasam (mensis görcsök) és véreztem is jobban mint addig (pici alvadt vér darabkákkal) . Kedden este elég erősen görcsölt a hasam és fürdésnél ahogy bemásztam a kádba valami távozott belőlem (kb fél tenyérnyi nagyságú szövetdarab szerű valami) majd megszűntek a görcseim. Azóta is vérezgetek, nem erősen, de alvadt vér darabkák mindig vannak. Ma csinálnom kellett egy terhességi tesztet ami még pozitív volt. Hétfőn kórházba kell mennem és uh+vérvétel lesz. Normális dolog, hogy a kedden történt "vetélés" óta még pozitív a tesztem? Meddig lesz az? Teljesen kétségbe vagyok esve, nekem senki nem mondott semmit, hogy ilyenkor mi történik, ne essek kétségbe mert lehet még pozitív a teszt stb. Már halálfélelmekkel küzdök, és remegek minden nap. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Barbi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A terhességi teszt vizeletből a vetélés után 10-14 napig még pozitivitást mutathat.

A terhességi tesztek 10-20 NE HCG esetén már jeleznek.

Vérből végzett HCG vizsgálat szükséges, annak birtokában ultrahang vizsgálat.Ezek határozzák meg a teendőket. A korábbinál magasabb HCG esetén terhesség valószínű.

Kérdés: 2014. december 05., 13:24; Megválaszolva: 2014. december 07., 18:15
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom