Toxoplazma fertőzés

Tisztelt Doktor Úr! Ma visszakaptam a 6. terhességi héten végzett vérvizsgálatom eredményét, melyben az alábbi, zavaró értéket találtam: Toxoplasma gondii antitestek Toxoplasma gondii IgG saját érték: 278, 800 NE/mL pozitív + referenciaérték: 0, 000-2, 999 Toxoplasma gondii IgM saját érték: 0, 50 index pozitív Aktuális Toxoplasma gondii fertőzés valószínűsíthető. 2-3 hét múlva második vérminta küldése és ismételt vizsgálat javasolt. referenciaérték: + 0, 00-0, 30 Határzóna: 0, 25- 0, 30 Ezek alapján kell aggódnom, vagy még ez az eltérés nem ad okot aggodalomra?

Dr. Pétervári László válasza toxoplasma témában

Tisztázni kell, hogy friss fertőzésről vagy korábbi fertőzésről, átvészeltségről van szó. Az utóbbi örök védelmet biztosít.Átvészeltség esetén az IgG: pozitív.

Ha az IgM pozitív az friss fertőzésre utal, egy pozitív eredmény után 2-3 hét múlva ismételt pozitív lelet és emelkedő érték esetén ez bizonyos.

Kérdés: 2014. október 16., 14:55 ;Megválaszolva: 2014. október 19., 17:50
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma kétes eredmény
Jónapot Kívanok! 13 hetes kismama vagyok ,és nem rég hívtak a terhesgondozóbol ,hogy a toxoplasma eredményem kétes lett ,kérdezték voltam -e...
toxoplazma
Tisztelt Doktor Úr! 12. hetes terhesként a laborvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: toxoplazma gondii IgG: 5, 00 U/mL (negatív)...
toxoplasma
Tisztelt Doktor Úr! > 12 hetes kismama vagyok, a mai nap kaptam meg a laboreredményt. > > A toxoplasma eredményem pozitív lett. > > Részletesen:...
toxoplasma
Tisztelt Szakértő! 17 hetes aggódó kismama vagyok. Kérdésem banális jellegű de nekem fontos. Van kutyusunk és macskánk is, terhességem alatt...
Lehet hogy frissen fertőződtem meg...
Tisztelt Doktornő! 12 hetes terhesen végezték el a toxoplasma vizsgálatot, de csak 16 hetes terhesen érkeztek meg az eredmények! Azért szeretném a...