5+3 hetes terhesen 7 mm szikhólyag embrió nélkül aggodalomra ad-e okot?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Elvileg 5hét+3 napos terhes vagyok, ma voltam először a nőgyógyászomnál, aki az ultrahangon szabályos petezsákot látott 7 mm-es szikhólyaggal, egyelőre embrió nélkül. Az orvosom nem mondott ezzel kapcsolatban semmi negatívumot, de itthon utánanéztem a neten, hogy ez normális-e ilyenkor, és azt találtam, hogy a szikhólyag valószínűleg túl nagy. 2 hét múlva kell újabb vizsgálatra visszamennem. Egyébként Utrogestan kapszulát írt fel nekem napi 2*1-et. Jó lenne tudni, hogy aggódjak-e vagy sem, esetleg menjek el pár nap múlva egy másik ultrahang vizsgálatra? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

A 6. terhességi hét után lehet az embryo szívcső pulzálását észlelni ultrahang vizsgálattal. A leírt szikhólyag nagyobb az átlagosnál. Ismételt vizsgálat jön szóba, a továbbiak attól függenek.

Kérdés: 2014. május 20., 20:23; Megválaszolva: 2014. május 25., 00:43
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes