röntgen korai terhesség alatt

Kedves Doktor Úr/Nő! Az utolsó menstruációm márc. 13-án kezdődött. 31-én voltam tüdőszűrésen, majd ma kiderült, hogy gyermeket várok. A röntgen készítésekor a terhességnek ezek szerint az első hete lehetett. Okozhatott-e károsodást? Olvastam róla, hogy a terhesség alatti röntgenvizsgálat növelheti fejlődési rendellenesség, vagy későbbi években a leukémia kockázatát. Igaz-e, hogy ilyen korai terhességnél ez nem áll fenn? Természetesen készülök orvoshoz menni, de addig is nagyon aggódom emiatt. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a röntgen vizsgálat témában

A röntgen a magzat külső károsító hatását emeli, azonban a terhesség kiviselésének ellen- javallatát nem képezi. Genetikai Tanácsadó felkeresése tanácsos, ott elmondják a kockázatot és ultrahang vizsgálattal ellenőrzik az embryót, magzatot.

Kérdés: 2014. április 15., 18:36; Megválaszolva: 2014. április 17., 00:46
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés