Masszázs veszélye a várandósság alatt

Üdvözlöm! A következővel kapcsolatban szeretném véleményét kikérni: 17 hetes kismama vagyok, jelenleg még dolgozom. Egy-egy fárasztó nap végén (általában hetente 2-3 alkalommal) a férjem szokta átfogóan megmasszírozni kb. 30-40 percen keresztül a talpamat. Az intenzitását kellemesnek mondanám, néha erősebb, néha gyengébb. Azonban a héten több ismerősöm és családtagom is óva intett, hogy a terhesség egész ideje alatt tilos minden fajta masszázsforma, ebbe természetesen beleértve a talpmasszázst is. Mert ezzel árthatok a magzatnak! Utána olvasva ezzel kapcsolatos oldalakon több helyen is írják, hogy a masszázsnak valóban lehetnek veszélyei ebben az időszakban, ezért különleges figyelmet és tudást igényel a masszőrtől. Ha tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, akkor ezek a veszélyek elkerülhetőek. Persze olyan oldal is van, ami állítja, ami kellemes a mamának, az kellemes a babának is. Kérem, hogy legyen a segítségemre abban, hogy valóban árthattunk-e a gyakoribb masszírozással a kisbabánknak, úgy hogy nem rendelkezünk megfelelő szaktudással. Amennyiben igen, akkor az esetleges vérbőségen kívül milyen veszélyeknek tehettük ki Őt. Megtisztelő válaszát ezúton is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza masszázs témában

Kedves Kérdő! Kellemes gyengéd masszírozás nem lehet ártalmas még szakképzelenül sem. Nem a profik helyenként és időnként fájdalomszintű nyomásaira gondolok.

Kérdés: 2014. február 21., 12:09; Megválaszolva: 2014. február 24., 07:07
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti mióma
Terhesség?
Barnás narancssárgas folyás
Várandósság 16. hete - 3-4 hete...
Nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr. Azzal a problèmával fordulok önhöz hogy, 03.12-èn volt egy alhasi görcsöm ami igazábol inkább bal oldalon volt fájdalmas ez a...