vörös vérsejt antigének, terhesség

Tisztelt Doktornő! 38 hetes terhesen készült vércsoport szerológiai leletemben ez áll: Vércsoport: A Rh (D) pozitív Ellenanyagszűrés eredménye: pozitív Direkt Coombs vizsgálat: negatív Egyéb vörösvérsejt antigének: C- E+ c+ e+ K- Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest Transzfúziós javaslat: csak C és K antigénre negatív választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható. A terhesség során méhlepény mintavétel is történt (15 hetesen) , akkor az ellenanyagszűrés eredménye negatív volt (csakúgy, mint az előző terhességem során) . Az orvos szerint csak transzfúzió esetén van jelentősége a leletnek. A kérdésem: valóban nem kell több vizsgálat? Kell-e aggódnom a babám egészsége miatt? Köszönöm előre is válaszát!

Dr. Pétervári László válasza vércsoport témában

Igen, transzfúzió esetén kell választott vért kapnia.Jelentősége csak abban az esetben van.

A magzatra nincs hatással.

Kérdés: 2013. április 06., 22:50; Megválaszolva: 2013. április 09., 22:02
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vércsoport összeférhetetlenség
Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni: 2010-ben megszületett első gyermekem, viszont szülés másnapján sajnos elvitték tőlem a...
Gondot okozhat az azonos vércsoport?
Tisztelt doktornő/úr! Párommal azonos a vércsoportunk (A+) . Ha gyermeket szeretnénk, ez a babára nézve jelenthet bármilyen problémát a...
Terhesség-vércsoport
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 32 hetes kismama vagyok. A vércsoportom RH-, ami miatt nekem talán két vagy három alkalommal többször kell vérvételen...
vércsoport-összeférhetetlenség
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Férjemmel gyermektervezés előtt állunk. Hallottam a vércsoport-összeférhetetlenségről, illetve családon belül is...
Összeférhetetlenség
Jónapot kivánok! Most várom az első babám és azt szereteném kérdezni hogy ha a vércsoportom RH. A pozitív és a páromé színtén akkor kell e...