Korai terhesseg eseten legszomj

Kedves Doktorno/Doktor Ur, Szamitasaim szerint pontosan holnap leszek 6 hetes terhes (utolso menstruaciom elso napja dec.4., januar elejen pozitivat teszteltem) . Orvosnal meg nem voltam, januar 24-re kaptam tole idopontot. Ez a baba lesz a masodik gyermekunk, elso terhessegemnel es a szulesnel minden rendben volt. Mikor a kisfiamat vartuk, sokszor hanytam es emelyegtem, azonban a mostani terhessegemnel eddig meg csak emelyges jelentkezett illetve a mai nap folyaman legszomj. Ez utobbi megijesztett, mert teljesen varatlanul, reggel tort ram. Kicsit olyan erzes, mintha valaki rault volna a mellkasomra, nem tudtam 'kiakasztani' a legzesemet: hiaba vettem nagy levegot, nem ereztem azt, hogy eleg oxigent szivtam be, holott mar nem tudtam tobb levegot venni. Melle meg altalanos gyengeseg erzeset is tapasztaltam, illetve kicsit faj a hatam (ket lapocka kozott) . Ez utobbi nem is fajdalom, inkabb mintha izomlaz lenne, ezert nem is vagyok benne biztos, hogy csak elfekudtem, esetleg tenyleg csak izomlazat erzek vagy - ne adj' Isten- valami bajt jelez. A reggeli rosszulletemnel a szam also reszen illetve a bal kezem kis- es gyurusujjaban nagyon enyhe zsibbadast is ereztem, de mindossze 1-2 percig. Reggel picit lepihentem es azota jobban vagyok: levegot is konnyebben veszek, bar meg mindig nem az igazi es a furcsa, gyengeseg erzes is meg uralkodik rajtam enyhen. Szeretnem megkerdezni, hogy ez lehet-e termeszetes velejaroja egy terhessegnek (nekem amugy is alacsony a vernyomasom, lehet az okozza? ) vagy valami nagyobb bajra kellene gondolni? Amugy teljesen makkegeszseges vagyok, meg csak allergiam sincsen es mindossze 30 eves vagyok. Ferjem tolunk tavol dolgozik, hetvegente van csak itthon, ugyhogy talan a kimerultseg is kozrejatszhatott, mivel a kisfiam meg csak 14 honapos es segitsegem egyaltalan nincsen sem a gyermeknel, sem a haztartasban, stb. On szerint forduljak orvoshoz (kardiologushoz) azonnal vagy ez terhesseg eseten normalis? Koszonettel: Eszter

Dr. Molnár Dóra válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Lehet, hogy a tünetek a fáradtsággal függnek össze, de egy EKG elkészítése hasznos lenne. Ezt háziorvosa vagy akár ügyelet is megteheti, ha kórosat lát az orvos, elküldi Önt További ellátásra. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 14., 14:23 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 22:28
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés