Terhesség missed ab után

Tisztelt Szakértő! 3 hónappal vagyok egy missed ab műtét után, amikor 8 hetesen elhalt a terhességem. A műtét után rendesen megjött a menzeszem, kettőt meg is vártunk a párommal, amit a nőgyógyász javasolt az újbóli próbálkozás előtt. Most szerencsésen újból teherbe estem, ma reggel pozitív lett a teszt. Nagyon félek hogy megint baj lesz. Mit tudok tenni annak érdekében, hogy a lehető legkisebb legyen az újbóli vetélés kockázata? Az orvosok egy vetélés után a következő terhesség alkalmával szoktak felírni valamilyen gyógyszert, ami segít a baba megtartásában? Illetve problémát jelent e az, hogy nem nagyon vannak terhességi tüneteim...nagyon enyhén érzékeny a mellem, és néha van csak kicsi hányingerem, valamint szédülni szoktam, és gyengének érzem magam. A hasam viszont enyhén fáj alul, olyan mint ha a petefészek környékén fájna. Nem erős fájdalom, inkább enyhén tompán nyomó érzés. Ezt mi okozhatja? Valamint még azt szeretném megkérdezni, hogy várandósság alatt milyen gyógyszert lehet szedni megfázás, köhögés esetén? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Törő Bálint válasza terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

Megértem aggodalmát! Valóban, ha az előzményben már szerepelt sikertelen terhesség, a kismama veszélyeztetettnek számít.

A tünetek, melyet felsorolt nem adnak okot aggodalomra. Ez normál terhességnél is előfordul.

Amit tudok tanácsolni, hogy a legrövidebb időn belül jelentkezzen terhesrendelésen. Ott fog kapni gyógyszert és ha nem ajánlják fel, kérje a táppénzbe vételét. Addig is pihenhessen, súlyt ne emeljen, és sajnos a házasélettől is el van tiltva.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 14., 13:28 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 12:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés