terhességi vészes hányás

Tisztelt Doktor/Úr/NŐ! 13 hetes kismama vagyok. A terhességem 8-ik hetében elhatalmasodott a hányás rajtam. Ami azt jelentette, hogy se enni se inni nem tudtam és folyamatosan hánytam, vannak jobb napok amikor csak reggel hányok és egész nap jól vagyok tudod enni inni. Viszont az elmúlt két napban megint ugyanaz történt mindent kihánytam. Most két napja megint tudok enni. Ez igy váltakozik. Kérdésem: Mikor szükséges befeküdni a hányás miatt a korházban? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi hányás témában

Kedves Kérdező! Felteszem, valamelyik kollégám terhessége gondozó orvosa lesz hosszú távon. Bizonyára megoldja nagyon kellemetlen problémáját, vannak erre gyógyszerek, mint a Dedalon, a Torekán, ha kihányná, akár kúp formában. De tudnia kell, hogy a kérdés szerencsére rövidesen elmúlik magától. Mostlabor vizsgálat tudja tisztázni, hogy aceton van-e a véréban sok, és megjelent-e a vizeletben. Ez jelzi a hányás esetleg komoly fokát, amikor infúzióval sörgősen be kell avatkotni. A hányással ugyais fontos elektrolit molekulákat veszít a folyadékon kívül, melyek létfontosak az anyagcseréjéhez. A dolog eddig ritkán szokott romlani, de amíg a hányáshajlam fenn áll, ellenőrizni kell. Sokszor egyen keveset, valami mindíg legyen a gyomrában, úgy jobb. Reggel ébredés után kezdjen rágcsálni nem hizlaló dolgot, és folytassa napközben is.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 16:43; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 17:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom