görcsök terhesség alatt

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Legutóbb június 27-én jött meg a menstruációm, de szerencsére nem jött meg ez idáig. Vettem egy tesztet, ami kimutatta, kismama vagyok. Eleinte menzesz-szerű görcseim voltak, mellfájdalommal társulva (ez utóbbi azóta is tart) . Ma (aug.4.) hajnalban viszont arra ébredtem, hogy erősen görcsöl a hasam (alhasi fájdalom volt) . Olyan volt, mintha nagyon-nagyon kellene pisilnem ("felfázós"érzés) . Elmentem a wc-re és továbbra is erősen görcsölt: emellett izzadtam és hányingerem is volt. Kb. 5 perc után elmúlt a fájdalom, vettem be MagneB6 vitamint. Vérzésem nem volt, de azért aggódom. Most is érzek néha enyhe görcsöket, de ez egyáltalán nem vészes. Mit gondol, van okom az aggodalomra? Mitől lehet ez? Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm! Egy Aggódó Kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza alhasi görcsök témában

Kedves Kérdező! Koraterhességben apró, emlékeztető görcsölgetés előfordul. De ha ez egy vágyott terhesség, miért nem megy nőgyógyászhoz vizsgálatra, az ultrhangos hüvelyi vizsgálat már megmutatja a kis embriózsákot. Mindettől függetlenűl még lehet enyhe hólyaghurutja is. A mellfájdalom és a hányinger jó jel, jelzi a parányi embrió hormonaktivitását Hosyzú távra ne csak Magne B6-ot szedjen, hanem terhességi multivitamint, még majd a szoptatás alatt is. Végezzen még egy terhességi vizelet próbát és büszkén menjen nőgyógyászához.

Kérdés: 2012. augusztus 04., 10:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 18:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus