Székelési inger hasi görcs.

Tisztelt Dr Plósz János úr! A tüneteimmel kapcsolatban már korábban írtam önnek, és szeretném kérni a véleményét az azóta is meglévő tüneteimmel kapcsolatban! 2019 novemberében egyik napról a másikra, a reggeli székelést követően megmaradt a székelési ingerem enyhe hasi görcsökkel, szinte egész nap, körülbelül 10 napig tartott átlagosan napi kettő és négy székelés! Éjszaka teljes tünetmentesség! 10 nap után teljesen elmúlt és két és fél hónapig szinte teljesen tünetmentes voltam! 2020 február közepén ismét jelentkezett egy reggeli székelést követően a székelési inger enyhe alhasi görcsökkel és napi kettő négy széklettel. Néha még a fenekemen is nagyon kellemetlen volt ülni. A tüneteim késő délutánra estére általában enyhülnek.Ezek a tünetek pontosan 2020 augusztus 12-ig tartottak, amikor proktológiai vizsgálatra mentem és a proktológus szakorvos rectoscopos vizsgálatot végzett rajtam ami negatív lett semmilyen kóros elváltozást nem talált!Ezután mintha elvágták volna a tüneteket szinte onnantól kezdve két és fél hónapon keresztül semmi székelési inger , napi egy két széklet kitűnően éreztem magam! Október végén egy délelőtti hasmenést követően szinte onnantól kezdve ismételten jelentkeznek a tünetek!, Reggeli felkelés után azonnali székelés,majd megmaradó enyhe alhasi görcs székelési inger közepesen lágy székletek , ezt követően két óra múlva ismét székelés,enyhe alhasi görcsökkel ami átmenetileg a székeléssel múlik. Vért a székletemben nem tapasztaltam, fogyni nem fogytam, inkább a több mint egy év alatt híztam két három kilót! Teljesen bizonytalan vagyok, nem tudom hogy mi bajom lehet, ha meleg vízbe ülök jelentősen enyhülnek tüneteim,illetve ha leülök akkor is múlik az enyhe alhasi görcs az enyhe székelési görccsel!Tisztelt doktor úr kérem a leírtak alapján véleményezni szíveskedjen önben milyen diagnózis merül fel! Elnézést ha hosszúra sikerült de próbáltam minél pontosabban leírni! Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a alhasi görcsök témában

Tekintettel arra, hogy riasztó tünetet nem ír (súlyvesztés, vérzés, éjszakai panaszok), inkább funkcionális betegségben gondolkodnék. Ezt akkor mondhatjuk ki, ha célirányos kivizsgálás során egyéb betegséget nem tudunk igazolni. Mindenképp érdemes egy hasi ultrahangot, rutin labort, lisztérzékenységet és egyéb ételalllergiát, széklettenyésztést, teljes colonoscopiát elvégeztetni. Ha ezek negatívak, akkor funkcionális betegségnek tarthatjuk a kórképet. Addig is érdemes megpróbálni probiotikumot használni tartósabban (pl. Bonolact Regeneral, Progastro825), mozogni rendszeresen, intenzíven, gyógyszeresen a Duspatalin vagy a Meteospasmyl 2x1-es dózisban való szedése segíthet.

Kérdés: 2021. január 04., 22:08; Megválaszolva: 2021. január 05., 15:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...