Antibiotikum szedés terhesség alatt

Tisztelt doktor Ur! Nov 4-en volt az utolso menstruaciom, csunyan begyulladt a fulem es nov 19 en az orvos felirt amoxicilin tabletat ami megjobban kivaltotta a fajdalmat igy injekciora kerult a sor.Gentamicint Penicilinnel kaptam 6 napig reggel es este, Helyre is jottem csak nem jott meg a menstruaciom csinaltam egy tesztet es pozitiv lett.Nagyon felek attol, hogy majd a kesobiekben "valami"baj lesz a magzattal. Az lenne a kerdesem, hogy valami rendellenesseg lehete a magzatra nezve? Elore is koszonom valaszat! Tisztelettel;Reka

Dr. Pétervári László válasza antibiotikum témában

Kapott gyógyszereknek magzat károsító hatása ezen terhességi korban nem várható.Penicillin készítmények terhességben adhatók. A gentamicin akkora kockázatot nem jelent, hogy a terhességet ne lehessen kiviselni.

Kérdés: 2011. december 07., 13:57; Megválaszolva: 2011. december 11., 22:54
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Szedhetek-e antibiotikumot?
Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy szedhetek-e antibiutikumot terhesség alatt? Esecrchia Coli baktériumom van és ezt kellene kezelnem az...
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Tisztelt Doktor Úr! Lányom és vejem Doxyciclin 200mg-os kúrát kapott (10 db-ot) , mert Ureaplazma baktériumot tenyésztettek ki...
Antibiotikum szedése az első...
Tisztelt Doktor Úr! 6 hetes terhes vagyok, és tenyésztés során streptococcus agalactiae baktériumot és candida albicans gombát találtak. A...
Terhesség
Tisztelt Dr. Nekem olyan problémám van, hogy utolsó menstruáciom szept 25 volt, majd okt 13 voltam nőgyógyászaton mert petefészek gyuladásom volt...
A várandósság végén mindenképp...
Jó napot kívánok! 34 hetes várandós vagyok, ma voltam kismama-gondozóban. A vérnyomásom jó, a súlyom jó, vérképem jó, ellenanyag negatív....