• Szorongás/pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 19 hetes terhes vagyok. Közel egy hónapja volt egy éjszakai ájulásos rosszullétem. Kórházban is voltam. Az ottani neurológus szorongást állapított meg. A nőgyógyászom azt mondta, a 18-20 hétre ez elmúlik. De csak nem vagyok jól. Nem merek egyedül lenni a lakásban, félek, hogy rosszul leszek és nincs itt velem senki, aki segíteni tud. Éjszaka nem merek egyedül wc-re menni. A lakásból se nagyon teszem ki a lábam, csak ha kötelező vizsgálatra kell mennem, akkor is kísérettel és előtte tiszta nyugtalan vagyok, nehogy rosszul legyek. És enni is sem nagyon tudok ettől. Eddig 5kg-ot fogytam. Teljesen elvesztettem a magabiztosságomat, pedig úgy mennék mindenfelé, szeretném élvezni a kismamaságot, de egyszerűen nem megy. Félek, hogy a szülés után nem merek majd egyedül maradni a babámmal sem. Mit tegyek? Kérem segítsen! Ugye van még kiút ebből? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a terhesség, szorongás témában

        Kedves Leendő Anyuka! Először is gratulálok a babához! A kérdésére válaszolva: Semmi baj nincs, meg fog gyógyulni! De ehhez kell egy kis segítséget kérnie, mert úgy látszik nagyon elhatalmasodott magán a félelem és a szorongás. Ez az érzés normális dolog, mert egy olyan helyzettel áll szemben, amit nem ismer és nem tudja, hogyan fog helyt állni. Ilyet minden anyuka érez, csak jóval enyhébb formában. Önnek pszichológust tudnék javasolni, akivel át tudják beszélni ezt a helyzetet és akitől meg tud tanulni néhány stresszoldó technikát, amivel könnyebbé teheti a várakozást!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 09., 18:35; Megválaszolva: 2011. május 10., 23:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés