• Pánikroham és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 33 hetes terhes vagyok. Kb. 5 éve pánikbeteg! A terhességem 20.hete körül sikerült minden gyógyszert letennem! December 20-án volt egy súlyos pánikrohamom. E nap után azóta minden nap rám tör ez a nyavalya! Hol reggel, hol délben, hol este! Ilyenkor nagyon erős halálfélelmem van, és erős sírás tör rám! Pszichiáterhez szerdán tudok menni, de addig azt mondta a háziorvosom hogy a 0, 5 mg rivotrilból 2xnegyedet bevehetek! Azóta valóban jobb, de már meg attól félek hogy a babának ártok vele! Valóban van okom a félelemre? A másik, hogy rettenetesen félek a szüléstől, nagyon félek hogy meghalok közben! Lehet emiatt alakult ki megint ez a rettenet! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Éva

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező, A Rivotril nem okoz fejlődési rendellenességet, de nagyobb mennyiségben a magzat növekedésére, éberségére kedvezőtlenül hathat. Ha tartósabb gyógyszeres kezelésre van szükség, akkor inkább antidepresszáns beállítását szoktuk választani. Bővebben: http://harmoniamuhely.hu/psziches-zavarok-kezelese-a-terhesseg-es-a-szoptatas-soran/ A szüléstől való rettegés jól ismert fóbia. Adott esetben lehet pszichiátriai szakvéleményt kérni erről, és a császármetszést kérni. Mindezek mellett relaxációs technikával mindenképp érdemes próbálkozni, mint gyógyszermentes alternatív lehetőséggel. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. január 06., 15:39; Megválaszolva: 2019. január 09., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: