Mi lehet a bajom?

Tisztelt Dr.nő/ Dr.ur! Az alabbi panaszokkal fordulok Onhoz: alapvetően nagyon szorongó, panikos lany vagyok. Nagyon felek a betegsektol es barmilyen tunetet eszlelek magamon teljesen kiborulok es csak azzal foglalkozok, nem tudom elfelejteni. Az elmult 1-2 hetben szedules jelentkezett nalam, nem ajultam el, de folyamatosan azt ereztem, hogy el fogok. Emiatt nagyon megijedtem, csak arra tudtam koncentralni, hogy egesz nap szedulok, mikor jon ram es egész nap azt ereztem. A vernyomasom alacsony, kb. 100/70 átlagban de van mikor kevesebb. Neha magfajdul a fejem a fejteton (mindig ossze van fogva a hajam, ugy gondoltam attol) , es olyan erzesem szokott lennei mintha nem latnek rendesen (kontaklencsem van) , nyomna valami le a jobb szemem vagy valami lenne ott. A fulem is zug a jobb oldalon. Ilyen rosszullétek alkalmaval (amik mar mindennapossa valtak) nagyon ingerlekeny leszek es letort, nincs kedvem meg se szolalni. A szedules soran gyakran jelentkezik hanyinger is, de nem hanytam meg. Folyamatosan a tuneteim figyelem, nem tudok kikapcsolni es nagyon felek hogy valami van az agyamban es emiatt jonnek ezek a tunetek elo. Vervetelen voltam, teljesen negativ. Gyakran ugy is erzem hogy szedulok es ekkor homályosan latok nagyon. Ha el vagyok foglalva a tuneteim szinte elmulnak, de ha eszembe jut ujra kezdodik es erosodnek. On szerint forduljak neurologushoz? Felvetodik az agydaganat gyanuja ezek alapjan? Köszönöm válaszát es segítséget! Egy aggodo egyetemista lany

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező,

Bennem sokkal inkább a szorongás testi tüneteinek megnyilvánulásaként rajzolódnak ki a tünetek. Pánikrohamok, pánikbetegség jellemzően így szokott zajlani. Ez azonban nem teszi szükségtelenné a kivizsgálást. Érdemes volna a házorvoshoz fordulnia ez ügyben. a negatív leletek megerősítenék azt a feltevést, hogy lelki okok állnak a háttérben. Ez esetben viszont érdemes volna felkeresnie egy pszichoterapeuta kollégámat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. október 29., 23:32; Megválaszolva: 2015. november 02., 20:14
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szédülés és pánikbetegség
Üdvözlöm Doktor nő/úr! Sajnos több mint 1éve pánik beteg vagyok.Scippa-t és xanaxot szedem. Már a betegség előtt is, de pár hónapja ismét...
ájulás érzés
Tisztelt doktor úr/nő! A problémám a következő, hetek óta folyamatosan szédülök valamint ájulás érzet van rajtam. Ájulás egyszer sem volt....
Tehetetlen vagyok! Segítséget...
Szép napot! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi tévő legyek mert régóta rosszul érzem magam! Az első rosszullét 2013.05.18.-án...
szádülésérzet kézzsibbadás
Tisztelt doktornő! Manapság a vérnyomásom 128/75 puls 60 Kissé bonyolult a problémám de megpróbálom rüviden előzményekkel együtt...
Pszichés jellegű szédülésről...
Tisztelt Doktor Nő! A problémám 1 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor egyik reggel keltem volna fel az ágyamból, de iszonyatos, forgó szédülést...