Koleszterin és monocita

Jó Napot! 23 éves nő vagyok, és a minap a laboreredményeimből kiderült, hogy magas a koleszterin szintem. Nem étkezem zsírosabban, és egészségtelenebben úgy gondolom, mint az átlag, sőt mindíg inkább törekszem az egészséges táplálkozásra, így nem nagyon értem. Milyen tényezők befolyásolják még? Illetve mit tehetek ez ellen? A másik miszerint magas még a monocita szintem. A házi orvos azt javasolta 3 hónap múlva menjek vissza és csinálunk ez ügyben újra egy labort.Kicsit utána olvastam ennek, és elég rémisztő dolgokat is találtam..mint a daganatos megbetegedések is. Szinte az összes családtagom daganatos megbetegedések által hunyt el, így én magam is nagyon aggódom emiatt, talán túl sokat is. Nagyon félek attól, hogy nekem is előjön ez a betegség, illetve hogy igen korán. Attól félek, hogy szinte már bebeszélem magamnak, de nem tudom mit csináljak.Épp egy elég erős megfázás közepén vagyok, így olvastam azt is, hogy a szervezet védekező mechanizmusa miatt is emelkedhet a monocita.Remélem, hogy csak emiatt magasabb, ez lehetséges? Illetve abban szeretnék még segítséget kérni, hogy a folytonos halálos betegségektől való félelmemet hogyan kezeljem, vagy forduljak -e szakemberhez? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Fédra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza laborlelet témában

Kedves Fédra!

Szorongásos zavarát, úgy tűnik, az internet olvasgatása orvosi témákban, csak fokozza. Persze, forduljon szakemberhez, hiszen ez rontja az életminőséget, ezt Ön is érzi. Pszichiáter, pszichológus, pszichoterapeuta tud segíteni, pl. kognitív terápiával. Laborleletével kapcsolatban konkrétat nem lehet válaszolni információhiány miatt, de egyébként sem lehet csupán egy-két kiragadott értékből véleményt mondani. Bízzon orvosában, ő kicsit többet tanult egy-két internetes cikk elolvasásánál az egyetemen és a szakorvos képzésben. Nyilván, ha riasztó értékeket észlel, megteszi a szükséges lépéseket.Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. március 06., 12:44; Megválaszolva: 2015. március 08., 12:22
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Laboreredmény: kell félnem? ...
Jonapot! Nem reg voltaM vervetelen csupan ellenorzeskep, hogy mindeN rendben van-e. Kicsig aggaszt 1-2 eredmeny. Sajnos picit hipohonder vagyok ezert is...
Folyamatos szédülés
Szükséges labor / és egyéb...
Szorongásos tünetek
Mi okozhatja a panaszaimat?