Tehetetlen vagyok! Segítséget szeretnék kérni!

Szép napot! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi tévő legyek mert régóta rosszul érzem magam! Az első rosszullét 2013.05.18.-án jelentkezett. Számítógépezés közben nagyon rosszul lettem zsibbadt mind a két karom, szédültem. Mentőt hívtak akik szerint jó volt a vérnyomásom viszont a cukrom leesett és mondták, hogy egyek csokit. Bevittek kivizsgálásra ahol vért vettek vérnyomást mértek és minden jó volt viszont én még mindig nagyon rosszul éreztem magam. Ez a rosszullét ami nagyon kellemetlen volt hetekig így ment aztán folyamatosan csökkent. Közben elvégeztek koponya CT-t több vérvételt, egyensúlyt, hallást vizsgáltak. Neurologián is voltam ahol nyugtatót, kedélyjavítót írtak fel, de nem váltottam ki mert nem szeretnék 22 évesen rászokni gyógyszerekre. Voltam magánorvosnál aki megnézte a szívemet, és mindent rendben talált.Vérnyomáscsökkentőt írtak fel az ügyeleten nebibeta 5mg és abból egy felet. Többször mikor mérték a vérnyomásom az is normális volt viszont mikor én mértem sokszor 160/80 de 180/80 is volt, de észrevettem, hogy ahogy mérem a vérnyomásom légszomjat érzek. Sokszor tapasztalom, hogy a mellkasom is fáj több helyen is mintha vándorolna. Mai napig szédülök, van mikor izzad a kezem is a torkomba körülbelül 1 másodpercre egy ilyen szorító érzés is szokott jeletnkezni ritkán. EKG több helyen is készítettek soha nem volt probléma. Vérvétel is legalább 4-5 volt és ott se tapasztaltak elváltozást. A gerincemről készítettek röntgent amin látszik, hogy több csigolya is el van kopva meg ki van egyenesedve. A derekam kisebb terhelésnél kellemetlenül fáj. Lehetséges az, hogy a gerincem miatt kiugrik néha a vérnyomásom? Vagy esetleg valami más? Nem tudom sajnos, hogy mi tévő legyek. Nem tudom normálisan élni az életem ettől a kellemetlen szédülés érzéstől. Olyan érzés mintha mozogna a lábam alatt a talaj. Ha sikerülne ezt a szédülés érzést megszüntetni nagyon boldog lennék. Semmi nem zavar úgy mint ez. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza szédülés témában

Tisztelt Levélíró!

Úgy látom, sok vizsgálatot elvégeztek (neurológia, kardiológia, CT stb) , szervi megbetegedés nem igazolódott. A vérnyomás probléma miatt kivizsgálás, 24 órás vérnyomásmérés (majd az eredmény alapján történő kezelés) , valamint a gerincbetegség reumatológiai kezelése javasolható. Magas vérnyomás okozhat szédülést, és/vagy fül-orr-gégészeti oka is lehet, de gondolom, már ezen a vizsgálaton is túl van. Mindezeken kívül lehetséges, hogy mégis lelki okai (is) vannak a panaszainak (mint ahogyan már egy évvel ezelőtt gondoltak erre orvosai és szorongásoldót és "kedélyjavítót javasoltak) . Ebben az esetben a gyógyszeres kezelésen kívül pszichoterápiával is jó eredményeket lehet elérni. Kérem, keresse fel kezelőorvosát és beszélje meg vele a panaszait és a további teendőket.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 01., 23:31; Megválaszolva: 2014. december 02., 17:41
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szédülés és pánikbetegség
Üdvözlöm Doktor nő/úr! Sajnos több mint 1éve pánik beteg vagyok.Scippa-t és xanaxot szedem. Már a betegség előtt is, de pár hónapja ismét...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Dr.nő/ Dr.ur! Az alabbi panaszokkal fordulok Onhoz: alapvetően nagyon szorongó, panikos lany vagyok. Nagyon felek a betegsektol es barmilyen...
ájulás érzés
Tisztelt doktor úr/nő! A problémám a következő, hetek óta folyamatosan szédülök valamint ájulás érzet van rajtam. Ájulás egyszer sem volt....
szádülésérzet kézzsibbadás
Tisztelt doktornő! Manapság a vérnyomásom 128/75 puls 60 Kissé bonyolult a problémám de megpróbálom rüviden előzményekkel együtt...
Pszichés jellegű szédülésről...
Tisztelt Doktor Nő! A problémám 1 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor egyik reggel keltem volna fel az ágyamból, de iszonyatos, forgó szédülést...