szádülésérzet kézzsibbadás

Tisztelt doktornő! Manapság a vérnyomásom 128/75 puls 60 Kissé bonyolult a problémám de megpróbálom rüviden előzményekkel együtt leírni. Elsőként a napokban előforduló tüneteket mondanám. nem mindennapos de van hogy egymás után két nap is volt pl tegnap és előtte. közben jelzem refluxos vagyok meg pánikolós is meg szorongok ezek miatt is. Szóval lefekszem nézek magam elé este és egyszercsak érzem hogy egy kissé minzha zsibbadna a jobb kezem ujjai közben kezdene szédülni a fejem ere megijedek felülök derékszögbe és alább hagy majd elmúlik de közben remegnek a combjaim lefekszem megint pár perc és ugyanez utána már a refluxom miatt is elkezdek ülve aludni és úgy nem jön elő ez a sorozat. A másik ami fontos enyhén van szívdobogás érzésem is nappal nem érzem de este már igen főleg ha fekszem úlve nem annyira sőt van olyan hogy egyáltalán nem. 7 hónapja volt egy igen komoly pánikszerű rohamom minden ok nélkül felugrott a vérnyomásom 180/100 körülre közben a pulzusom is 130 vagy felette volt egy kicsit egy kis vérnyoméscsökkentő oldotta de ez az egész kb tartott fél óráig közben ügyelet ott EKG ami tökéletes lett. tavaly voltam egyébként terheléses EKG-n és szív ultrahangon ez évben. minden a legnagyobb rendben csak egy kicsit magasabb volt a vérnyomásom de az említett roham után el is dobtam a cigit. meg a kávét is. ma nincs stresszes munkahelyem hanem nagyon nyugott nem stresszes. na a roham utáni két hétben valami állandó bizonytalanságérzetem lett kissebb de nem forgó szédülésekkel éllandóan. a roham utén persze két napig az elalvás is szegényes volt meg erosebb szédülések uténa elmult. Két héttel a roham utén mintha elvégték volna a szédülést de rá két hónapra más egy sokkal enyhébb roham akkoris tökéletes ekg van és vérnyoméssal megvolt de azóta általánosult ez a kóválygós állapot Néha felhagy főleg estére de nem mindíg viszont érdekes ha belemegyek medencébe vízbe ott megszűnik de akkoris ha infralámpázom vagy ha hűtőkrémmel bekenem és maszírozom egy kisc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés, zsibbadás, szívdobogás témában

Kedves Kérdező!

Panasza a leírás alapján a szorongás, pánik következményei. (A reflux betegség okozta zavarok nem tartoznak ide.) Egy-egy Xanax bevétele hosszú távon nem fogja rendbe hozni Önt.Gratulálok, ha a dohányzásról le tudott mondani. Ez már fél siker. Ne halogassa tovább, forduljon szakszerű kezelés céljából pszichiáterhez.

Mielőbbi javulást kívánok, üdvözlettel:

Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 01., 19:03; Megválaszolva: 2014. december 02., 06:38
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szédülés és pánikbetegség
Üdvözlöm Doktor nő/úr! Sajnos több mint 1éve pánik beteg vagyok.Scippa-t és xanaxot szedem. Már a betegség előtt is, de pár hónapja ismét...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Dr.nő/ Dr.ur! Az alabbi panaszokkal fordulok Onhoz: alapvetően nagyon szorongó, panikos lany vagyok. Nagyon felek a betegsektol es barmilyen...
Száj zsibbadás
Nekem egy olyan problémám van hogy valamelyik nap dolgoztam es egyik percről a másikra hirtelen elkezdett nagyon fajni a fejem zsibadni a szám es a...
ájulás érzés
Tisztelt doktor úr/nő! A problémám a következő, hetek óta folyamatosan szédülök valamint ájulás érzet van rajtam. Ájulás egyszer sem volt....
Tehetetlen vagyok! Segítséget...
Szép napot! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi tévő legyek mert régóta rosszul érzem magam! Az első rosszullét 2013.05.18.-án...