Pszichés jellegű szédülésről lenne szó?

Tisztelt Doktor Nő! A problémám 1 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor egyik reggel keltem volna fel az ágyamból, de iszonyatos, forgó szédülést éreztem és képtelen voltam még felülni is.Teljesen pánikba estem, hiszen még a telefonomért sem tudtam elnyúlni mert az egész szoba forgott hatalmas sebességgel.Viszont semmi más tünetem nem volt.. Elsőként rögtön belső fül gyulladásra gondoltam, mivel a fejem balra húzott nagyon erőlteljesen. Azonban kb 25 perc után feltudtam állni és csökkent a szédülés. Arra is gondoltam még, hogy előtte 2 héttel kezdtem el újra edzeni és fehérje port szedtem, a gyorsabb eredmény elérésre érdekében, viszont a fehérje rám vízhajtó hatással volt és egy este alatt 7-8x is elkellett mennem pisilni. Aznap reggel ráadásul leizzadva ébredtem és esetéeg kiszáradásra gondoltam még. A fehérjét azóta abba hagytam, kb 2 hétig még egyensúlyzavarom volt szinte folyamatosan.. Most azonban azt vettem észre, hogy csak akkor kezdek el szédülni, ha elmegyek valahova ahol sokan vannak, pl. étterembe, vagy csak beülni egy szórakozóhelyre.. Amint bemegyek és leülök rá 10 percre rámjön ez a szédülés.. nagyon könnyűnek érzem a fejem és ha fordítom nem érzem magam stabilan, olyan mintha az agyam nem lenne rögzítve a fejembe.. Érdekes és kellemetlen.. 4 éve volt hasonló ugyanígy mikor beültem egy zárt helyre csak akkor hirtelen jövő zuhanásérzés kapott el ami 3 másodpercig tartott. Hozzátenném, hogy 3 éve lett egy pánikbetegségem is ami másfél éve teljesen elmúlt, de most félek, hogy újra előjön. (Komoly szervi betegségre azért nem gondoltam mert nyáron voltam teljes kivizsgáláson, mivel egy koponya röngtenen félre diagnosztizáltak így elküldtek egy koponya MR-re is és teljes vérképre, plusz nyaki ultrahangra, fül-orr-gégészetre. mindennek az eredménye tökéletes lett) Egyébként eddig minden pszichés jellegű gond nálam kizárólag ősszel-télen jelentkezett, mint most is.Ön szerint pánikbetegséggel lehet összefüggésben? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező,

a szédülés a pánikbetegség gyakori tünete. Azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy az első erős szédüléshez még hozzájárulhattak az Ön által leírt tényezők, majd erre ráépült egy szorongásos alapú szédülés. Az, hogy ez mindig a leírt körülmények között történik, erősen valószínűsíti, hogy lelki eredetű problémáról van. szó. Agorafóbia címszó alatt találja leírva a jelenséget.

Az ősz és tél jellemzően hajlamosít a a szorongásos és hangulati betegségek fellépésére.

Ha nem enyhülnek a tünetei, érdemes felkeresni egy kollégámat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2014. november 23., 23:22; Megválaszolva: 2014. november 24., 13:59
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szédülés és pánikbetegség
Üdvözlöm Doktor nő/úr! Sajnos több mint 1éve pánik beteg vagyok.Scippa-t és xanaxot szedem. Már a betegség előtt is, de pár hónapja ismét...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Dr.nő/ Dr.ur! Az alabbi panaszokkal fordulok Onhoz: alapvetően nagyon szorongó, panikos lany vagyok. Nagyon felek a betegsektol es barmilyen...
ájulás érzés
Tisztelt doktor úr/nő! A problémám a következő, hetek óta folyamatosan szédülök valamint ájulás érzet van rajtam. Ájulás egyszer sem volt....
Tehetetlen vagyok! Segítséget...
Szép napot! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi tévő legyek mert régóta rosszul érzem magam! Az első rosszullét 2013.05.18.-án...
szádülésérzet kézzsibbadás
Tisztelt doktornő! Manapság a vérnyomásom 128/75 puls 60 Kissé bonyolult a problémám de megpróbálom rüviden előzményekkel együtt...