Szorongás? Vagy egyéb?

Kedves Doktor nő/Doktor úr! A panaszaim kb. egy hónapja kezdődtek, amikor egy délután hirtelen melegséget éreztem a mellkasomban majd gyorsan felugrottam, mert hirtelen ájulás jött rám. Azt éreztem hogy azonnal ki kell mennem a lakásból így a barátommal azonnal sétáltunk egyet. A levegőn kicsit jobb lett, viszont másnap nem lettem jobban. Azóta szédelgek, néha fájdogal a mellkasom (inkább görcsös mint szúró érzés), gyengének érzem magam, étvagytalan vagyok, attól félek hogy elajulok, nem tudok elaludni stb. Voltam vervetelen, a cukrom volt picit alacsony, a vérem pedig sűrű (ami azóta rendeződött rengeteget iszok), voltam kardiológusnál; csinált ekgt (113 volt a pulzusom) majd rám raktak egy 24 órás monitort, amiből megállapította, hogy néha magas a vérnyomásom és felírt egy béta blokkolót a Nebiletet. A pulzusom szépen helyrerakta, viszont sokat mérjük a vérnyomásom és sokszor alacsony, és továbbra is szédülök. Voltam szemészeten is, mindent rendben találtak. Nem láttak semmiféle elváltozást. Még várok a pajzsmirigy/hormon leletre, de a doki szerint, aki megnézte a nyakam, nincs semmi baj a pajzsmirigyemmel. Tudom, hogy az ekg kimutatta volna, ha szervi probléma állna a háttérben, én mégis aggódom. Kellemetlen a szedülés. Korábban szorongásra és alvászavarra szedtem a Sedatif pc homeopatias gyógyszert, de mostanában nem igazán akart hatni. Szakdolgozatot írtam, jönnek a vizsgák, szeretnék rendbe jönni, illetve azt szeretném kérdezni, hogy ezek a vizsgadrukk miatt nem jelentkezhetnek?! Folyamatosan agyalok, hogy mi bajom lehet, ami szintén nem jó. Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! Nagy valószinűséggel nem szervi baja van. Ahogy irta is nagy a stressz most az életében és amúgy is szorongó alkat. Azt gondolom, hogy ezek most összeadódtak, és pánik jellegű rosszullétet hoztak elő. Átmeneti ideig szerintem szedjen alprazolam 0, 25mg tablattát akár 3x0, 5 akár 3x1 adagban, ahogy birja. (Háziorvos felirhatja). Később jó lenne pszichoterápiás segitséget is kérnie. Szorongásos hajlama miatt relaxálni, sportolni, önismereti foglalkozásokra járni.

Kérdés: 2014. május 04., 01:13; Megválaszolva: 2014. május 15., 10:01
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása