Testsúly csökkenése

Tisztelt Dr Nő/Úr, KB egy hónapja kaptam egy influenzát és torokgyulladást. a magas lázzal járó betegség után 92-ről 88 kg fogytam le aminek végső soron örültem is. Azt követően újra elkezdtem otthon edzeni (fekvőtámasz hasprés 35 perc szobabicaj) és mellőzőm a zsírégető tabletták szedését és edzés után iszom eg adag fehérjeturmixot de a testsúlycsökkenés nem állt meg. Jelenleg ha este megmérem magam akkor 86.5 reggel pedig 85, 5 kg vagyok (magasságom 185cm). Étvágyam jó napi 3x eszem, erőnlétem és közérzetem jó így nem tudom mire vélni a fogyást. A legrosszabbra gondolva megnéztem a rák jeleit, de semmi olyan nem láttam ami most rám lenne teljes mértékben igaz. Mi lehet az ok? az éjszakai súlyvesztés természetes? előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fogyás témában

Kedves Kérdező! Az éjszakai 1 kg-os súlyvesztés teljesen normális, jobbára az éjszakai folyadékveszteségből adódik. Az influenza-szerű vírusfertőzés viszont ritkán ugyan, de a pajzsmirigyben is okozhat kisebb gyulladást, ami társulhat túlműködéssel. Ha nem állna meg hosszabb távon (1-2 hónap) a súlyveszteség, érdemes a pajzsmirigyet megvizsgálni. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 24., 08:59; Megválaszolva: 2014. április 26., 21:09
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása