Éjszakai izzadás, gyors szívverés

Tisztelt doktor. 1 hónapja, majdnem minden hajnalban arra ébredek, hogy csurom viz a pólóm ruhám, valamiért leizzadok. Néha mikor felkelek hogy ruhátcseréljek, egyszerüen beindul a szivem, 12-16 közötti pulzussal. A pánik nem uralkodik el rajtam, de kicsit megrémist a dolog, mert még ilyen foku izzadást nem tapasztaltam sose, és fűtés sincs éjszaka nálunk. Gondoltam hátha pánik, de már több mint 10 éve tartó pánikbetegségem elég jól tudom kezelni, és ilyen még nem társult hozzá. Lehet valami komolyabb oka az éjszakai hirtelen fellépő leizzadásnak, és a néha felgyorsuló szivverésnek, vagy csak társitsam a pánikbetegségemhez, vagy érdemes lenne valamilyen vizsgálatokat elvégezni? Vérvételen voltam, az eredmégyek összességében jók, amiket megjelelöltek mert nem jók a következők--- összkolereszterin 3, 6 mol/l vörösvértest 4, 24 T/L MCV (átl.vv.térfogat) 102, 1 fl MCH 34, 9 pg neutrofil 43, 7 % Euzinofil 9, 0% Euzinofil (absz ért) 0, 44 G/L Megjegyezném, hogy kb egy két éve figyelem a testhőmérsékletem, és napközben legtöbbször majdnem mindig 37-37, 8 között van. Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza éjszakai izzadás témában

Kedves Kérdező!

A pánik szindróma tud időnként tüneteket váltani, de az emelkedett testhőmérséklet miatt a pajzsmirigy túlműködést mindenképpen ki kellene zárni. Egy kardiológiai vizsgálat sem ártana, a szívdobogásokkal járó rosszulléteknél meg kell vizsgálni a szívet, vérnyomást is. Ha minden negatív, akkor forduljon pszihiáterhez.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. december 19., 20:31 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 23:14
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mitől lehet?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr? Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mostanában rengeteget Stresszelek és van egy epés savas Ref-lukxom Az elmúlt egy...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság