Kizárható a szívbetegség?

Jó napot! 19 éves vagyok, egyetemista. Pár napja volt egy hányós tünettel járó betegségem, de a következő napra elmúlt teljesen. Az esti órákban viszont a szegycsontom alatti részen égető, nyomó érzést éreztem és ez (igaz enyhébben) azóta is fennáll. Körülbelül négy napja tart. Tegnap voltam a háziorvosomnál, aki savlekötőt írt fel, de nem mertem rákérdezni, hogy ez lehet-e szívbetegség vagy ilyesfajta dolog jele. Eléggé érzékeny vagyok erre és kiskorom óta rettegek a szívbetegségektől. Tegnap este óta a hátam felé sugárzik a fájdalom, de amikor iszom, vagy eszem, akkor enyhül egy picit, mivel érzem, ahogy végigmegy az étel. Fő kérdésem az lenne, hogy a szív eredetű probléma kizárható-e ezek tudatában? Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza fájdalom témában

Kedves Kérdező, valóban inkább a gyomorsav okozta irritáció állhat a panasz hátterében, próbálja meg nyugodtan a háziorvos által javasolt gyógyszert az előírt adagban szedni. Állapotrosszabbodás esetén ügyeleti ellátás igénybevétele javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 22., 14:17; Megválaszolva: 2015. október 23., 12:05
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
COVID elleni oltás szívinfarktus...
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése