Orvos válaszol: Szív- és érrendszeri betegségek

Szív- és érrendszeri betegségek
Összes kérdés a(z) Szív- és érrendszeri betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Szív- és érrendszeri betegségek témában

Bal kamra hipertrófia

2021-05-11 13:31:28

- A kérdés címe: Szív uh - bal kamra megnagyobbodás - Kérdés tartalma: AO: 29-34 mm , BP: 42 mm , LVEDd: 51 mm , LVEDs: 33 mm , RVEDs: 30 mm , IVS: 13 mm , PW: 14 , EF: 65% , E/A: 1,0/0,9 , DT: 220ms Vél.: Norm tág szívüregek es normal tag aorta ascendens. Jo...

Holter ekg

2021-05-08 15:55:56

Tisztelt Doktor nő! Egy olyan problémával fordulok önhöz miszerint egy ideje extra ütéseket érzek, amik eléggé kellemetlenek és ijesztőek. Megkaptam a holter eredményemet is amihez az orvos annyit fűzött hozzá, hogy nagyon szép lett. Eredménynek:...

ST felkapottság

2021-05-04 10:15:54

A zárójelentésemen ezt írták: EKG-ján ST felkapottságot láttak. Ez ST depressziót jelent? El tudná magyarázni, hogy mi az az ST felkapottság, ezt a kifejezést nem lehet megtalálni a neten! Köszönöm

Sziv ekg ultrahang covid után

2021-05-01 18:23:08

üdvözlöm! próbálom részletesen leirni a kérdésem. idén március elején átestem a covidon enyhébb tünetekkel. Azóta eltelt 2 hónap viszont éreztem hogy valami mintha nem lenne rendben. szivtáji mellkas környéki szúró érzéseim voltak ezért...

Érdeklődés II.

2021-05-01 01:18:08

Kedves Doktornő, előző, ugyanezen című levelemhez kapcsoltan kérdeznék még. Sokszor, szinte egész nap nehézlégzésem van, mert szinte egész nap szorongok valamin. Olyan érzés mintha a tüdőm túlságosan tele lenne levegővel, és már nem fér bele több...

Érdeklődés

2021-04-30 23:29:15

Kedves Doktornő, ha két különböző kardiológus 3hónapon belül echokardiográfiás vizsgálaton mind a ketten magas pulmonális nyomást mértek,az egyik esetben 43Hmm-t,a másikban valamennyivel kevesebbet,valamint enyhe mitrális és háromhegyű billentyű...

Pulzusnyomás II.

2021-04-30 14:42:45

Tisztelt Doktornő, ez a levél előző levelem folytatása/kiegészítése.Remélem az azonos cím és név alapján megoldható az együttes válasz.Előző levelemből kifelejtettem,hogy a nem elég alaposnak érzett vizsgálatokkal kapcsolatban azért is aggódom,mert mind...

Pulzusnyomás

2021-04-30 12:54:06

Tisztelt Doktornő, két különböző intézményben végzett echocardiografias vizsgálat alapján is hyperkinetikus keringést állapítottak meg nálam enyhe mitrális és háromhegyű billentyű regurgitációval, valamint magas pulzusnyomást. Legtöbbnek 43Hgmm-et...

AstraZeneca Covid oltás kérdés / szívnyilallás

2021-04-28 10:45:12

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Volt egy foggyulladásom ami miatt ki kellett húzni (2021.03.23-án) az egyik bal alsó örlőfogamat. Ez már egy hosszú ideje gyulladt állapot volt, ami ráhúzodott a bal vállamra, mellkasomra. Azóta mióta kihúzták a fogat lement a...

Szìvritmuszavar

2021-04-28 08:53:02

Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg mintha kihagyna a szìvem. Akkor kivizsgáltak. Minden rendben volt. Azt mondták alacsony a pulzudom de határeset....

Bluetooth fülhallgató és pacemaker

2021-04-27 18:40:30

Az édesanyám 3 éve kapott pacemakert (78 éves) , a kérdésem az, hogy van-e bármilyen kockázata annak, ha fülhallgatót használ TV nézéshez akár napi több/sok órát folyamatosan (konkrétan vezeték nélküli, bluetooth-os darabról van szó, "Honor choice"...

Alacsony vérnyomás

2021-04-23 20:46:38

Szép napot kívánok! Kardiologiára van időpontom,addig napi 5-ször kell mérnem a vérnyomásom. 2021.04.22.én mértem 118/79/89 ; 118/ 73/ 89; 111/68/100 A mai 2021.04.23 105/69/79 122/74/94 108/65/97 107/63/89 111/63/81 soha nem volt ilyen vérnyomásom mert...

Mitrális, és Szívzörej

2021-04-23 20:01:31

Kedves Doktornő. Decemberbe elkaptam sajnos a Covid vírust, enyhe lefolyással, ám később februárban hirtelen heves szívverés miatt (130-150) pulzus, egy magán kardiológust. Sajnos nem volt túl közlékeny. De a leletemen az áll MI: jelzett, illetve systoles zörej...

Esetleges szívbetegség, EKG értékek

2021-04-22 21:20:34

Tisztelt Doktor Nő! Mikor Covid-19 miatt kórházba kerültem (sok hányás miatt, illetve akkor már 1 hete folyamatosan lázas is voltam) , akkor a befekvésem napján nyugalmi EKG vizsgálatot is végeztek rajtam, melynek eredménye a következő: SR, kp.tá., PQ: 120...

Mellkasi szúrás

2021-04-21 13:19:20

Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy mely betegségek okozhatnak mellkasi szúró fájdalmat. A szúrás a bal alsó bordaív körül szokott kezdődni, a gyomorszájhoz közelebbi részen, es kisugárzik jobb oldalra is, egészen az oldalamig. Refluxos vagyok, de...

Szivproblema

2021-04-21 12:12:52

Jó napot. Voltam tegnap előtt vérvételen és három értékem nem jó. (mchc 358, monocyta 10 %, GPT/ALT 48) . A kérdésem hogy ezek mennyire nem jó értékek. Mert vannak már régóta szív problémáim. Peszmekerem nincs. Csak sokszor ritmuszavarom van. Szeretném...

Izomba oltás vérhigító szedése esetén

2021-04-20 10:18:55

Tisztelt Doktornő! Anyukám miatt írok Önnek (az ő nemét és életkorát adtam meg) . Anyukám 2017-ben Sorin Bicarbon tipusú mechanikus aorta billentyűt kapott, Syncumar vérhigítót szed. Egy korábbi a portálukon megjelent kardiológus által írt cikk szerint az...

Bal pitvar kissé tágabb

2021-04-18 15:27:06

Tisztelt Doktornő! 42 éves vagyok ,1980-ban műtöttek szívre.Voltam cardiológián és szeretnék érdeklődni van -e ok az aggodalomra. EKG: s.r.fr.79/min. PQ: 240 msec. QRS: 82 msec. TC l-lapos-neg..TV 2-6 poz.II-III. aVf -benrS compl. incomplet JTB.. LAH . á.z .V3-4...

Emelkedett Ck és LDH

2021-04-14 09:55:36

Kedves Doktornő! Évek óta 300-500 U/L között mozog a Ck érték a laborletetemen.Ezt eddig a fizikai munkára fogtam.Most viszont az LDH érték is igen magas lett 504 U/l. Mennyire komolyak ezek az eltérések? Ami még fontos lehet,hogy decemberben enyhe tünetekkel...